Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

ΔΣ Πύργου: Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για τα Ωνάσεια Σχολεία

ΔΣ Πύργου: Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για τα Ωνάσεια Σχολεία
Μετά από έγγραφο αίτημα του συνόλου των συμβούλων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Το πολύκροτο θέμα των Ωνασείων σχολείων θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που έχει οριστεί για τις 6.30 το απόγευμα.

Το θέμα της συζήτησης διαμορφώνεται με τον τίτλο «Συζήτηση για τη μη ίδρυση Ωνασείων Σχολείων στον Πύργο», ύστερα από έγγραφο αίτημα του συνόλου των συμβούλων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την προηγούμενη Δευτέρα, ύστερα από παρέμβαση κλιμακίου της ΕΛΜΕ Ηλείας, ζητήθηκε να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί απόφαση για την ανάκληση της μετατροπής του 2ου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ Πύργου σε Ωνάσεια σχολεία. Κ

άτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο δε, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ξεκαθάρισε ότι η διατύπωση θα πρέπει να είναι προσεκτική, καθώς το συμβούλιο δεν έχει καμία δικαιοδοσία να λάβει απόφαση για την ίδρυση ή μη των Ωνασείων σχολείων, ούτε να ανακαλέσει υπουργική απόφαση, παρά μόνο να εκφράσει γνώμη.

 

Η πλευρά της αντιπολίτευσης δήλωσε πρόθυμη της συζητηθεί το θέμα, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει κατάθεση γνώμης και όχι απόφασης.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το κανάλι του δήμου Πύργου στο youtube.

{https://www.youtube.com/watch?v=4dMegvrQf-0}

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Olympia Suites
Olympia Suites