Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ίδρυση των Ωνασείων σχολείων στον Πύργο, εν μέσω μιας συνεδρίασης που χαρακτηρίστηκε από έντονες αντιπαραθέσεις, και διαξιφισμούς.
Η απόφαση έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να δίνουν την θετική ψήφο στην μετατροπή του 2ου γυμνασίου και 2ου λυκείου Πύργου σε Δ.Η.ΜΩΣ.
Στην ψηφοφορία, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής ψήφισαν θετικά στην ίδρυση Ωνασείων σχολείων, ενώ αρνητικά ψήφισαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Αθανάσουλας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μπαλάσκας και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ανδρέας Γαλανόπουλος.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Διονύσης Μπέλτσος και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοί τους, Γιάννης Βαρελάς, Γιάννης Αργυρόπουλος, Αλέξανδρος Τζουανόπουλος, Νίκος Σκορδαλής και Γιάννης Κουτσαντωνάκης αποχώρησαν από την συνεδρίαση πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ενώ ο κ. Αχτύπης απουσίαζε.






















