Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Καννής προς Χατζηδάκη: Αναγκαιότητα να αναβαθμιστεί το διυλιστήριο του Ερυμάνθου

Καννής προς Χατζηδάκη: Αναγκαιότητα να αναβαθμιστεί το διυλιστήριο του Ερυμάνθου Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR
Παρέμβαση του Δημάρχου Πύργου στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για κατασκευή νέου συμπληρωματικού αγωγού - Ανέδειξε το πρόβλημα της διακοπής υδροδότησης μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Την αναγκαιότητα άμεσων και ουσιαστικών παρεμβάσεων στις υποδομές ύδρευσης της Ηλείας εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, κάνοντας λόγο για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου και την κατασκευή συμπληρωματικού αγωγού.

Ο κ. Καννής αναφέρθηκε στο θέμα, με αφορμή τη σοβαρή βλάβη που υπέστη πριν από λίγες ημέρες ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης του Ερυμάνθου, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την διακοπή υδροδότησης σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.

Σε παρέμβασή του προς κ. Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια των Επιχειρηματικών Βραβείων του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κ. Καννής περιέγραψε με σαφήνεια τη σοβαρότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι μια πόλη περίπου 50.000 κατοίκων έμεινε χωρίς νερό εξαιτίας φυσικής καταστροφής, η οποία ανέδειξε τη δομική ευαλωτότητα του υφιστάμενου δικτύου.

Όπως τόνισε, «ο αγωγός που υδροδοτεί την περιοχή υπέστη εκτεταμένη ζημιά, γεγονός που επαναφέρει επιτακτικά την ανάγκη αναβάθμισης του διυλιστηρίου του Ερυμάνθου, αλλά και την κατασκευή νέου, συμπληρωματικού αγωγού για την ύδρευση του Πύργου».

Ο Δήμαρχος Πύργου, έκανε λόγο για συχνά φαινόμενα διακοπών υδροδότησης, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να θεωρούνται τυχαία, αλλά αποτελούν ένδειξη χρόνιων προβλημάτων στις υποδομές. «Πρέπει να το δούμε σοβαρά και να αντιμετωπιστεί για το καλό των συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καννής, τονίζει ότι η αναβάθμιση της λειτουργίας του διυλιστηρίου και η κατασκευή συμπληρωματικού αγωγού αποτελούν έργα στρατηγικής σημασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια και η απρόσκοπτη υδροδότηση της περιοχής και να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Όπως υπογραμμίζει, πρόκειται για έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με στόχο την εκπόνηση προμελέτης, ώστε να διεκδικηθεί χρηματοδότηση από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο νέος αγωγός θα πρέπει να παρακάμπτει την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε η υδροδότηση του Πύργου να πραγματοποιείται με μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο γενικευμένων διακοπών σε περίπτωση βλάβης.

Η πρόσφατη ζημιά στον αγωγό, ο οποίος διέρχεται δίπλα από την κοίτη του ποταμού, επιβεβαίωσε στην πράξη τις ανησυχίες για την τρωτότητα του δικτύου απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ειδικό κλιμάκιο μηχανικών έχει ήδη επισκεφθεί την περιοχή του διυλιστηρίου, προκειμένου να χαρτογραφήσει το υφιστάμενο δίκτυο και να καταγράψει τεχνικές λύσεις και προτάσεις.

Τα ευρήματα αυτά θα αποτελέσουν τη βάση για την προμελέτη, πάνω στην οποία θα στηριχθεί το αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή παράλληλου αγωγού.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Olympia Suites
Olympia Suites