Στο τελευταίο στάδιο πριν από την έναρξη των εργασιών βρίσκεται το μεγάλο έργο επέκτασης του νέου Διοικητηρίου στη Σοχιά Αμαλιάδας, καθώς ο Δήμος Ήλιδας εξασφάλισε την άδεια ίδρυσης του υπόγειου χώρου στάθμευσης στον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από το κτίριο του Συνεδριακού Κέντρου.
Η έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί το τελευταίο ουσιαστικό βήμα πριν από την έκδοση της οριστικής οικοδομικής άδειας, η οποία θα σημάνει και την επίσημη έναρξη των εργασιών για την επέκταση του Διοικητηρίου, καθώς και για τη διαμόρφωση του ανατολικού και δυτικού τμήματος της περιοχής Σοχιάς.
Χριστοδουλόπουλος: «Αγώνας δρόμου για να μη χαθεί η χρηματοδότηση»
Σε τοποθέτησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή κατέβαλε σημαντική προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως ανέφερε: «Ο Δήμος πήρε πριν λίγες ημέρες την άδεια ίδρυσης του υπόγειου χώρου στάθμευσης στον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο στη Σοχιά. Ο χώρος αυτός θα ενοποιηθεί με το ήδη κατασκευασμένο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου. Έχουμε κάνει αγώνα δρόμου ώστε να μη χαθεί η χρηματοδότηση των έξι και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα «Τρίτσης», που αφορά την καθ’ ύψος επέκταση, την ανέγερση νέου κτιρίου και την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ, δηλαδή το σύνολο του έργου».
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι το έργο είχε συμβασιοποιηθεί μόλις μια βδομάδα πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή την διοίκηση του Δήμου, χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες άδειες, και οι εκκρεμότητες έπρεπε να κλείσουν άμεσα. «Το έργο είχε συμβασιοποιηθεί μία εβδομάδα πριν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, χωρίς όμως να έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις και η οικοδομική άδεια. Εδώ και δύο χρόνια καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες και να ξεκινήσει η υλοποίησή του. Η τελευταία έγκριση που λάβαμε επιτρέπει στον εργολάβο να καταθέσει τα σχέδια για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Μέχρι την έκδοσή της και για να μη χαθεί άλλος χρόνος, θα ξεκινήσουν προπαρασκευαστικές εργασίες που δεν απαιτούν άδεια, όπως η μεταφορά αγωγού αποχέτευσης που διέρχεται από τον κοινόχρηστο χώρο».
Το έργο
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Διοικητικού Κέντρου (Διοικητηρίου) στη Σοχιά, με τη μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών εκτός του κέντρου της Αμαλιάδας, αποσυμφορώντας την πόλη και αναβαθμίζοντας παράλληλα την ευρύτερη περιοχή.
Το έργο αφορά στην κατασκευή υπόγειου Parking με χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και βοηθητικούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 2.400 τ.μ.. Το parking θα περιλαμβάνει 80 θέσεις στάθμευσης και 5 θέσεις ΑμεΑ, ενώ οι Η/Μ και βοηθητικοί χώροι θα καταλαμβάνουν επιφάνεια 420 τ.μ..
Επιπλέον, θα κατασκευαστεί νέο κτίριο το οποίο θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου. Το προς ανέγερση κτίριο θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων συνολικής επιφάνειας 715 τ.μ., βοηθητικούς χώρους επιφάνειας 210 τ.μ. και wc συνολικής επιφάνειας 130 τ.μ. Το ισόγειο του θα ισούται με 275 τ.μ., ο Α όροφος με 295 τ.μ. και ο Β όροφος με 450 τ.μ. Ακόμα, θα γίνει επέκταση καθ’ ύψος του υφιστάμενου κτιρίου. Πιο συγκεκριμένα, στον Β όροφο θα γίνει επέκταση κατά 185 τ.μ. και στον Γ όροφο κατά 305 τ.μ., εκ των οποίων τα 435 τ.μ. αφορούν σε χώρους γραφείων. Τέλος, για την επικοινωνία του υφιστάμενου και του νέου κτιρίου, θα κατασκευαστεί γέφυρα επιφάνειας 98 τ.μ..Ο περιβάλλων χώρος θα καταλαμβάνει επιφάνεια 1.000 τ.μ.






















