Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Ήλιδας τιμά για ακόμα μία χρονιά τον Άγιο Γεώργιο, διοργανώνοντας μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία Καλίτσα

Ο Δήμος Ήλιδας τιμά για ακόμα μία χρονιά τον Άγιο Γεώργιο, διοργανώνοντας μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία Καλίτσα Φωτογραφία: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Ήλιδας προγραμματίζει μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση με αφορμή τους εορτασμούς του Αγίου Γεωργίου, οι οποίοι για την πόλη της Αμαλιάδας έχουν ως επίκεντρο την πλατεία Καλίτσα.
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Ειδικότερα, την παραμονή της εορτής, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 και ώρα 20:00, ο Δήμος διοργανώνει στην πλατεία την εκδήλωση υπό τον τίτλο «ΑΓΙΩΡΓΗ ΑΦΕΝΤΗ ΜΟΥ ΚΙ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΒΑΛΑΡΗ…!», αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς της τοπικής κοινωνίας με τις παραδόσεις μας.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει ομιλία για τον «Αγιώργη» -τον προστάτη Άγιο των ποιμένων- από τον λαογράφο και άμισθο σύμβουλο του Δημάρχου Ήλιδας, κ. Ηλία Τουτούνη, ο οποίος θα αναλύσει τη λαογραφική σημασία της ημέρας.

Τη σκυτάλη θα πάρει το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Ήλιδας, το οποίο θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια αφιερωμένα στον Άγιο Γεώργιο. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές κουλούρες, γλυκά και πίτες, που αποτελούν ευγενική προσφορά των συλλόγων της περιοχής, ενισχύοντας το πνεύμα της συλλογικότητας και της φιλοξενίας.

Ο Δήμος Ήλιδας προσκαλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σε αυτή την όμορφη γιορτή της παράδοσης και του πολιτισμού.

ft dimos ilidas agios georgios (1)

(Δελτίοπ Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας