Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η διαδικασία για την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου του ΑΣΟ, ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη του Πύργου, καθώς η εξέλιξή του θα κριθεί από τις επόμενες κινήσεις των εμπλεκόμενων πλευρών και μετά την απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ).
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο διαγωνισμός του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί με την κατάθεση ενδιαφέροντος δύο συμμετεχόντων. Κατά την αποσφράγιση και αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, η αρμόδια επιτροπή προχώρησε στη βαθμολόγηση της μίας συμμετοχής, καθώς η δεύτερη κρίθηκε ότι παρουσίαζε πρόβλημα στην τεχνική προσφορά και τελικά απορρίφθηκε.
Κατατέθηκαν ενστάσεις
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε προσφυγές στην ΕΑΔΗΣΥ, με τις δύο πλευρές να καταθέτουν ενστάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας. Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, από την πλευρά της απέστειλε συμπληρωματικά στοιχεία και τις απόψεις της υπηρεσίας και πλέον αναμένει την κρίση της Αρχής.
«Εκτιμούμε ότι εντός των επόμενων ημερών θα βγει η απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ Είναι πραγματικά θέμα ελάχιστου χρόνου, από μέρα σε μέρα, γιατί σε αυτό το επίπεδο οι αποφάσεις εκδίδονται σε πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», δηλώνει στο ilialive.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται πλέον στην τελική της φάση.
Εν αναμονή αποφάσεων
Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, αφορά το ενδεχόμενο νέας δικαστικής εμπλοκής, καθώς μια προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα χρονοδιαγράμματα του έργου.
Όπως εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης, μετά την έκδοση και κοινοποίηση της απόφασης της ΕΑΔΗΣΥ, κάθε πλευρά που θεωρεί ότι θίγεται και έχει έννομο συμφέρον έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο. «Εάν γίνει αυτό, τότε ναι, θα υπάρξει πρόβλημα και καθυστέρηση έως και δύο ετών. Εάν δεν γίνει, θεωρώ ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουμε σύμβαση με τον ανάδοχο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Είμαστε σε αναμονή», σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Αναμένουμε από μέρα σε μέρα την απόφαση της ΕΑΔΥΣΗ που θα αποφανθεί επί των ενστάσεων των εμπλεκόμενων και από εκεί και πέρα θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει περισσότερη δικαστική εμπλοκή με την άσκηση προσφυγών στο Διοικητικό Εφετείο» καταλήγει.


























