Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Αντωνακόπουλος: "Υποκρίνεστε και ψεύδεστε κ. Λιατσή!"

Αντωνακόπουλος: "Υποκρίνεστε και ψεύδεστε κ. Λιατσή!"
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

"Η αλήθεια είναι σκληρή και πικρή για τον Δήμαρχο και τα δεκανίκια του" υποστήριξε με χθεσινή του συνέντευξη τύπου - Τον κατηγορεί ότι εξακολουθεί να σπαταλά το δημόσιο χρήμα εις βάρος του Δήμου Πύργου και των πολιτών

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών ανά χείρας, μέσω του οποίου ο Δήμαρχος Πύργου διώκεται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανα.Σ.Α. Τάκης Αντωνακόπουλος, παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου, κατηγορώντας με οχτώ συν ένα ερωτήματα, τον Γαβρίλη Λιατσή για ζημιογόνο διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, όχι μόνο στην προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία αλλά και στην τωρινή. Ο κ. Αντωνακόπουλος, μιλά για το υπέρογκο χρέος που άφησε το 2006 στο Δήμο, τα πρόστιμα για τα εικονικά τιμολόγια και το βούλευμα- καταπέλτη όπως το χαρακτηρίζει του Συμβουλίου Εφετών Πατρών καθώς και το… δρόμο της σπατάλης που έχει επιλέξει για τη διαχείριση των σκουπιδιών έως σήμερα. Παράλληλα, τον κατηγορεί για αδιαφανείς εργολαβίες αλλά και περίεργη άρνηση στη δημοπράτηση ώριμων μελετητικά χρηματοδοτούμενων έργων ζωτικής σημασίας για το Δήμο, επειδή τα παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αποκαλυπτικά ερωτήματα
Ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε:
«1) Ποιος άφησε χρέος προς τράπεζες και τρίτους 16 εκατ. Ευρώ στο Δήμο Πύργου, μετά τις εκλογές του 2006;
2) Ποιος προκάλεσε δαπάνη 300.000 € ως πρόστιμο στον Δήμο από το Υπουργείο Οικονομικών , για χρήση εικονικών τιμολογίων; Το αρχικό πρόστιμο ήταν 2 εκατ. Ευρώ μειώθηκε μέσω νομοθετικής ρύθμισης.
3) Ποιος ζημίωσε τον Δήμο 750.000 €, σύμφωνα με το βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Πατρών, μέσω περιττών άμεσα προεκλογικών προσλήψεων ημετέρων στον Δήμο Πύργου, λίγο πριν τις εκλογές του 2006, χωρίς να παράγουν έργο;
4) Ποιος από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα έχει σπαταλήσει 1 εκατ. Ευρώ για αναποτελεσματική, ρυπαρή για το περιβάλλον, επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία διαχείριση των στερεών απορριμμάτων της πόλης; Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Βούτσης στις 20/04/2015 σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κύριος Γιαννόπουλος, πρόσφατα σε επίσκεψή του στον Δήμο Πύργου, υπέδειξε ως προσωρινή λύση την δεματοποίηση – συμπίεση. Αυτήν την λύση προτείνουμε από την πρώτη στιγμή ως παράταξη, μέχρι να λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση. Την λύση αυτή εφαρμόζει η Αμαλιάδα στην Τριανταφυλλιά. Στο ίδιο μέρος εντός των διακριτικών ορίων του Δήμου Πύργου δύναται να τοποθετηθεί ο λειτουργικός και νόμιμος Δεματοποιητής του Πύργου. Τα δέματα, όπως και του δεματοποιητή της Αμαλιάδας θα παραμείνουν εκεί μέχρι να λειτουργήσει ο μόνιμος μηχανισμός διαχείρισης Στερεών απορριμμάτων. Άρα δεν υπάρχει κόστος μεταφοράς των δεμάτων. Απλά δεν θα υπάρχουν αδιαφανείς εργολαβίες μεταφοράς των σκουπιδιών από ημέτερους εργολάβους με προβληματικά ζυγολόγια.
- Κόστος δεματοποίησης 30 – 35 € ο τόνος.
- Κόστος μεταφοράς, αναλόγως που μεταφέρονται, από 65 – 100 € ο τόνος.
Ποιος λοιπόν προτιμά την σπατάλη του Δημοσίου Χρήματος, μέχρι τώρα τουλάχιστον 500.000 €; 5) Ποιος με τις άστοχες και επικίνδυνες μέχρι τώρα ενέργειές του στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, έχει χρεώσει τον Δήμο με πρόστιμα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δ.Ε., πάνω από 100.000 €;
6) Ποιος σπαταλά Δημόσιο Χρήμα, πάνω από 50.000 € μέχρι τώρα, μέσω ανάθεσης υποθέσεων σε δύο ( 2) κολλητούς δικηγόρους; Ενώ όταν δεν υπάρχουν πλέον δικαστικές υποθέσεις, με το πρόσχημα των νόμιμων γνωμοδοτήσεων μοιράζει , το Δημόσιο Χρήμα; Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πλήρωνε το ποσό των 25.000 € τον χρόνο για νομική κάλυψη.
7) Ποιος αλλάζει κωδικούς κατανομής χρηματοδότησης ώστε χρήματα που προορίζονται για Αγροτική Οδοποιία και Κοινωνική Πολιτική να γίνονται δαπανηρές και αδιαφανείς εργολαβίες μεταφοράς σκουπιδιών στα Τρίκαλα, στην Βόνιτσα και αργότερα στο εξωτερικό;
8) Ποιος δεν δημοπρατεί ώριμα μελετητικά και χρηματοδοτικά έργα , ζωτικής σημασίας για τον Πύργο; Τέτοια έργα είναι η συνδετήριος οδός της οδού Αρχαίας Ολυμπίας – Πύργος με την εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας , στο ύψος της Βαρβάσαινας, προϋπολογισμού 600.000 € . Το έργο στον αστικό χώρο της Σκαφιδιάς, ενταγμένο στο Leader 200.000 € . To έργο ανάπλαση – ανακατασκευή Παλαιού Νοσοκομείου Πύργου, χρηματοδοτούμενο από το ΤΑΣΣ. Το έργο υπνωτήρια – ΟΣΕ Πύργου . Ποιος ο λόγος που δεν τα δημοπρατεί; Επειδή τα παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;
ΤΕΛΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ για ΑΠΙΣΤΙΑ σε βάρος του ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ , αφού ζημίωσε τον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ 754.710,39 €, σύμφωνα με το αμετάκλητο Βούλευμα των Ανωτέρων – Δικαστών - Εφετών της Πάτρας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Αυτός είναι ο κύριος ΛΙΑΤΣΗΣ, ο οποίος επίσης ΚΑΤΑΦΕΡΕ, όταν έφυγε από ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Νοσοκομείου στον ΡΙΟΝ το 2010 να αφήσει ΧΡΕΗ – σε ιστορικό πανελλήνιο ύψους 100 εκατ. Ευρώ. Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε εσάς και στους παράγοντες του Δημοσίου Βίου που σας στήριξαν και χωρίς ίχνος ντροπής σας στηρίζουν. Αυτοί γνωρίζουν για ποιο λόγο.
Βέβαια γνωρίζουμε και εμείς και προσπαθούμε παρά τον επικοινωνιακό αποκλεισμό, να πληροφορήσουμε τους πολίτες που παραπλανήσατε εσείς και τα δεκανίκια σας στις τελευταίες εκλογές».

Τι αναφέρει το βούλευμα- καταπέλτης για την πρόσληψη 167 εργαζομένων αντί 35 για τσιμεντοστρώσεις και οδοποιία - Προεκλογική πρόσληψη 70 γυναικών με . . . οικοδομικά ένσημα!

Ο κ. Αντωνακόπουλος, κάνει ιδιαίτερα αναφορά στην δικαστική εμπλοκή του κ. Λιατσή, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «δυστυχώς, η δικαιοσύνη είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…».
Όπως τόνισε, ο κ. Λιατσής, πανηγύρισε ψευδόμενος και υποκρινόμενος για τη δήθεν αθώωση του σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και εξηγεί: 
«Διαβάζοντας το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών 153/2015, δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα ότι το βασικό σας απολογητικό – υπερασπιστικό επιχείρημα ήταν ο συμβιβασμός που είχε κάνει ο Δήμος Πύργου πληρώνοντας 300.000 € πρόστιμο. Δηλαδή αποδέχεστε το αδίκημα (φορολογικό) και επικαλείστε την νόμιμη διάταξη που παύει την ποινική ΔΙΩΞΗ. Αυτό απεδέχθη και ο εισηγητής Αντιεισαγγελέας και το Συμβούλιο Εφετών. Άρα έγινε το ΑΔΙΚΗΜΑ, απλώς ρυθμίστηκε με νόμο το ποινικό μέρος, αφού κόστισε στον ΔΗΜΟ 300.000 € και σε δεκάδες επαγγελματίες την εξόντωσή τους. Επίσης δεν είχατε την ελάχιστη γενναιότητα για την προστασία των συνεργατών σας. Τους δώσατε αναίμακτα Ως ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΝΥΨΑΤΕ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΣΑΣ, λέγοντας «Εγώ δεν υπέγραφα, αυτοί οι αντιδήμαρχοι υπέγραφαν». Ευτυχώς για τους συνεργάτες σας και τους υπαλλήλους του Δήμου, που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κάτω από την πίεση του προστίμου των 2 εκατ. Ευρώ, προχώρησαν σε συμβιβασμό.
Μην προκαλείτε λοιπόν, αποδίδουμε στους πολίτες του Δήμου, το κείμενο του βουλεύματος που είναι αδιάψευστος μάρτυρας της υποκρισίας σας και της δειλίας σας.
Όσον αφορά το αδίκημα των προεκλογικών προσλήψεων το 2006, το βούλευμα είναι καταπέλτης. Αντί να προσλάβετε 32 εργαζόμενους για το έργο ‘’Τσιμεντόστρωση στον Διευρυμένο Δήμο Πύργου‘’, όπως προέβλεπε η μελέτη, προσλάβατε 103 εργαζομένους.
Στο δεύτερο έργο ‘’Αγροτική οδοποιία Δήμου Πύργου‘’ ενώ η μελέτη προέβλεπε 3 άτομα, προσλάβατε 64 άτομα. Από αυτούς τους εργαζομένους 70 ήταν γυναίκες. Σύμφωνα με το βούλευμα Εφετών δεν δικαιολογείται η απασχόλησή τους σε βαριές οικοδομικές εργασίες.
Επίσης δεν δικαιολογείται η ασφάλισή τους με ένσημα οικοδομικά. Όλοι γνωρίζουν ότι την επόμενη των εκλογών διώξατε όλους τους εργαζομένους. Οι Δικαστές κρίνουν στο βούλευμα – σύμφωνα με τις επιμετρήσεις του παραχθέντος έργου προεκλογικά, ότι ζημιώσατε τον Δήμο Πύργου 750.000 €» και ο κ. Αντωνακόπουλος καταλήγει με το ερώτημα: «Πόσο άλλο θα κοστίσετε στον πολίτη του Πύργου κύριε Λιατσή; Σας προκαλώ άλλη μια φορά, να δώσετε στη δημοσιότητα εσείς, οι συνεργάτες σας ως παράδειγμα καλής θέλησης το Ε9 και πόθεν έσχες, το δικό σας και των α΄ βαθμού συγγενών σας. Εγώ ευχαρίστως το πράττω, όπως και οι συνεργάτες μου».

Κική Κολοβέρου
[email protected]

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω