Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Δεν προχωρά το έργο στην διασταύρωση Αρχ. Πίσσας της Περιμετρικής Ολυμπίας - Καθυστερήσεις στο έργο αποκατάστασης

Δεν προχωρά το έργο στην διασταύρωση Αρχ. Πίσσας της Περιμετρικής Ολυμπίας - Καθυστερήσεις στο έργο αποκατάστασης
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ορατός είναι ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση της οδού στην διασταύρωση Αρχαίας Πίσσας στην Περιμετρική Οδό Αρχαίας Ολυμπίας. Από την περασμένο χειμώνα και λόγω των όμβριων υδάτων, η πλαγιά πάνω από το δρόμο έχει υποχωρήσει και μαζί έχει παρασύρει και τμήμα της οδού. Η κυκλοφορία τους τελευταίους μήνες γίνεται με δυσκολία, λόγω της καθίζησης και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία εργασία βελτίωσης της βατότητας στο σημείο. Οι ισχυρές κακοκαιρίες που πλήττουν την Ηλεία από το φθινόπωρο αποτελούν απειλή για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου. Αν για παράδειγμα μια ισχυρή κακοκαιρία όπως αυτή της Βουπρασίας, πλήξει την περιοχή της Ολυμπίας, θεωρείται βέβαιο πως θα προκαλέσει ανυπολόγιστές καταστροφές στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, αλλά και σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην περιμετρική οδό που κατά καιρούς έχουν παρουσιάσει αρκετά προβλήματα.

Το συγκεκριμένο τμήμα της οδού βρίσκεται στην αρμοδιότητα της ΔΕΚΕ Δυτικής Ελλάδας και η διαδικασίες δυστυχώς προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Από την ώρα που επισημάνθηκε το πρόβλημα και συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα έπρεπε να έχει δημοπρατηθεί και το έργο παρέμβασης και αποκατάστασης. Το τεχνικό πρόγραμμά έχει τροποποιηθεί από το Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας, ενώ αυτή την περίοδο αναμένονται και τα τεύχη δημοπράτησης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, που ανέλαβε να προχωρήσει άμεσα το έργο, εύχονται να μην πληγεί η περιοχή από κακοκαιρία τέτοια που θα προκαλέσει νέα μεγαλύτερα προβλήματα και πιθανότατα δημιουργήσει ζήτημα πρόσβασης προς την περιοχή του Λάλα. Ωστόσο ακόμα και αν μέσα στο χειμώνα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο με τις καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν στην περιοχή, να ολοκληρωθούν άμεσα. Το ζήτημα είναι πως στην προκειμένη περίπτωση χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέσα στο καλοκαίρι και πλέον ο χειμώνας απειλεί το συγκεκριμένο τμήμα και πάλι.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος