Γλυκά και ευχές για τους ηλικιωμένους που ζουν στα γηροκομεία
Γλυκά και ευχές στους γέροντες και τις γερόντισσες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Πύργου «Ο Άγιος Χαράλαμπος» και το Άσυλο Ανιάτων και Κατάκοιτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας «Νέα Βασιλειάδα», μοίρασε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.
Ο κ. Γεωργιόπουλος, που επισκέφθηκε και τα δυο ιδρύματα μόνος του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό αλλά και αρκετούς ηλικιωμένους που τις γιορτινές αυτές μέρες βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους. Στις σύντομες επισκέψεις του, ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει αισιοδοξία και καλύτερες μέρες σε όλους ενώ τόνισε ότι η περιφέρεια και οι θεσμοί της πολιτείας και τη νέα χρονιά θα δουλέψουν για να προσφέρουν ένα βήμα καλυτέρευσης της ζωής όλων.
«Επισκεπτόμαστε τις μέρες αυτές ιδρύματα της περιοχής μας, ιδρύματα που περιθάλπουν γέροντες για να προσφέρουμε με την παρουσία μας και τις ευχές μας σε πάσχοντες συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε δίπλα σε ανθρώπους που είναι μακριά από τους δικούς τους, μακριά από τα σπίτια τους. Δεν πρέπει όμως, κανείς, και ιδιαίτερα οι θεσμοί της πολιτείας να θυμούνται αυτούς τους ανθρώπους μόνο τέτοιες μέρες. Πρέπει να βρισκόμαστε μαζί τους στην καθημερινότητα».
Ο κ. Γεωργιόπουλος, αναφέρθηκε και στα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια για αστέγους, προγράμματα επισιτιστικά και κοινωνικής πρόνοιας αλλά και στη συνεργασία με τους δήμους ενίσχυσης των Κοινωνικών Παντοπωλείων.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τις μέρες αυτές προσφέρει και φρούτα παραγωγών της Ηλείας και άλλων Νομών σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, τονίζοντας ότι στις συνθήκες που βιώνει η χώρα, οι άνθρωποι αυτοί είναι πάρα πολλοί. «Για το νέο έτος που έρχεται θέλω να πω, ότι φεύγει πίσω μας μια χρονιά πάρα πολύ δύσκολη, δύσκολη για όλο τον κόσμο, δύσκολη για μας. Το 2016 ελπίζουμε να μας φέρει μαζί με την αισιοδοξία και καλύτερες μέρες σε ένα περιβάλλον που θα είναι καλύτερο για την κοινωνία αλλά και σε ένα διεθνές περιβάλλον που μας απειλεί γύρω μας και είναι μάλλον γκρίζο. Η νέα χρονιά θα πρέπει να είναι μια δημιουργική χρονιά για εμάς τους θεσμούς. Μαζί με τους συμπολίτες, και κοιτάζοντας τους, θα πρέπει να δουλέψουμε και από τη δική μας πλευρά να προσφέρουμε ένα βήμα καλυτέρευσης της ζωής τους. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, αυτό ελπίζουμε να πετύχουμε. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους».
Κ. Κολοβέρου
[email protected]




















