Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Λιατσής: "Έσχατη λύση, το κλείσιμο των σχολείων"

Λιατσής: "Έσχατη λύση, το κλείσιμο των σχολείων"
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Κάλεσμα προς όλους να περιφρουρήσουν την ενδιάμεση λύση- Προειδοποίηση προς όσους σχεδιάζουν να σαμποτάρουν τη διαδικασία

Με τα σκουπίδια να παραμένουν βουνά στην πόλη και τα χωριά και κυρίως έξω από τις σχολικές μονάδες του Δήμου Πύργου, που θα υποδεχτούν ξανά από σήμερα εκατοντάδες μαθητές, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, συνέστησε ψυχραιμία, διαβεβαιώνοντας ότι αν μέχρι τη Δευτέρα οι εξαντλητικές προσπάθειες του Υπουργού Εσωτερικών δεν ευοδωθούν, τότε θα αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων. «Οι επόμενες τρεις μέρες είναι καθοριστικές. Εάν δω ότι διατρέξουν κίνδυνο τα παιδιά και η υγεία τους, θα συγκαλέσω τη Δευτέρα σύσκεψη με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα σχολεία. Θα είναι το έσχατο μέσο πίεσης και η πιο ορθή διαδικασία για να περιφρουρήσουμε την υγεία των παιδιών. Πιστεύω όμως ότι ο υπουργός θα τα καταφέρει».
Ο κ. Λιατσής ωστόσο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος όσον αφορά την ενδιάμεση λύση, αφήνοντας αιχμές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι θελήσουν με δόλο για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, να δημιουργήσουν εμπόδια στον διεθνή διαγωνισμό που ολοκληρώνεται στις 12 Γενάρη. «Όλη η Ηλεία πασχίζει στο να βρεθεί μια λύση. Η πόλη του Πύργου έχει δοκιμαστεί με το σκληρότερο και πιο απάνθρωπο τρόπο για να συνεισφέρει σε αυτή τη λύση. Με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται σε πέντε ημέρες και υπάρχει ένα σαφέστατο χρονοδιάγραμμα και το ότι εντός των ημερών το αναπόσπαστο κομμάτι το συστατικό κομμάτι της λειτουργίας της μονάδας αυτής της μικρής που θα είναι στην Τριανταφυλλιά, είναι ο ΧΥΤΥ, υπενθυμίζω όσα και ο Υπουργός δήλωσε από τον Πύργο: «Ας είναι προσεκτικοί όσοι θελήσουν να δημιουργήσουν εμπόδιο».

«Αστεία η διαμάχη για τη δεματοποίηση»
Τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ των Δήμων Πηνειού και Ήλιδας, σχολίασε ο κ. Λιατσής, τονίζοντας ότι ακόμα και αν δοθεί άδεια στο οικόπεδο που προορίζουν για τη φιλοξενία των δεμάτων δε θα έχουν νόμιμο δεματοποιητή για να τα δεματοποιεί υπενθυμίζοντας ανάλογη διαδικασία που είχε και ο ίδιος ξεκινήσει στο πρόσφατο παρελθόν και προσέκρουσε πάνω στην μη αδειδοδοτημένη λειτουργία του δεματοποιητή Αμαλιάδας. «Εμείς είχαμε κινήσει τις διαδικασίες δεματοποίησης ωστόσο μετά την ομολογία του Δημάρχου Ήλιδας ότι ο δεματοποιητής δεν έχει άδεια από το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τη δήλωση του Υπουργού ότι δε μπορεί να δοθεί σε καμία περίπτωση άδεια δηματοποιητή και τη δημόσια ομολογία του Υπουργού Περιβάλλοντος ότι η δεματοποίηση δεν είναι μέσα στον εθνικό σχεδιασμό, ομολογήσαμε ότι κάναμε λάθος και αποσυρθήκαμε.
Τα σκουπίδια όπως μάθαμε όταν είχαμε ξεκινήσει ανάλογη προσπάθεια. Άρα η φασαρία των τελευταίων ημέρων μεταξύ των δυο Δήμων, δε ξέρω για ποιο λόγο γίνεται…».
Ο Δήμαρχος Πύργου όμως πέρασε και στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να σταματήσει τη λειτουργία του δεματοποιητή Αμαλιάδας μπορεί να το κάνει μια επίσημη καταγγελία μιας και δεν έχει άδεια, και τότε, όπως είπε, όταν τα σκουπίδια θα πνίξουν το Δήμο Ήλιδας, οι ίδιοι οι κάτοικοι θα εκλιπαρούν για την έναρξη της ενδιάμεσης λύσης και του ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά. «Εμείς λέμε αυτά που λέμε γιατί είμαστε κάτω από την πίεση αυτών που ζούμε όλοι κάθε μέρα, του κινδύνου, των αρρωστιών αλλά και αυτά έχουν και όρια. Ψύχραιμος- ψύχραιμος ο Δήμαρχος, αλλά του Δήμαρχου τα εγγόνια είναι στον Πύργο και ο ίδιος είναι εδώ. Είναι εντός των τειχών της πόλεως. Άρα όσο νοιάζεται ο κάθε πολίτης νοιάζομαι και εγώ. Και νοιάζομαι διπλά και τριπλά γιατί έχω και την ευθύνη τη συλλογική του προβλήματος. Αν κάποιος λοιπόν επιχειρήσει εξ ονόματος κάποιων συμφερόντων να προκαλέσει πρόβλημα, εγώ θα θεωρήσω ότι έχει δόλο η ενέργεια του».
Καταλήγοντας, ο κ. Λιατσής συνέστησε ψυχραιμία από τους κατοίκους του Δήμου, τους ζήτησε να «κάνουν κράτει» στα σκουπίδια τους και να εντείνουν τις προσπάθειες τους όσον αφορά την ανακύκλωση ενώ αναφερόμενος στον Υπουργό κ. Κουρουμπλή επισήμανε: «Όλες αυτές τις μέρες είμαι σε στενή επικοινωνία με τον Υπουργό ο οποίος εξαντλεί τα όρια της δημοκρατικής του ευαισθησίας προκειμένου να εξυπηρετήσει την πόλη μας. Και μη ξεχνάτε ότι είναι Αιτωλοακαρνανας, έρχεται σε κόντρα με τους συμπολίτες του, δε ξέρω ποιος υπουργός από την Ηλεία θα έκανε κάτι αντίστοιχο αν η λύση που θα χρειάζονταν θα προέκυπτε μέσα από την Ηλεία. Και είμαι ευγνώμων για αυτό».
Κική Κολοβέρου
[email protected]

Διαβάστε ακόμα: Λιατσής: "Κλείνω τα σχολεία αν . . . " - Κουρουμπλής: "Δεν παίζουμε με την υγεία των κατοίκων και κυρίως των παιδιών"

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω