Θα τα γράψω λοιπόν από εδώ σε μικρές δόσεις για να μην σας πέσουν βαριά και απότομα, διότι ότι ακούτε δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.
Πολλές ημερομηνίες ίσως δεν είναι απόλυτα σωστές γιατί δεν κρατούσα ημερολόγιο ,άλλα δεν είναι αυτό η ουσία. Η ουσία είναι ότι εκείνη την εποχή δαπανήθηκαν πολλά τρις.δραχμές για την άμυνα της χώρας ,τα οποία θα έπρεπε να αποτελέσουν αιτία μιας μεγάλης και με γερά θεμέλια Αναπτυξιακής πορείας, αλλά αντί για αυτό «καταναλώθηκαν» από εδώ και από εκεί με μηδέν αποτέλεσμα για την εγχώρια αγορά.
Την ίδια εποχή στον ίδιο τομέα η ΤΟΥΡΚΙΑ έκανε άλματα τεράστια.
Η υποκρισία των κρατούντων ήταν τα ψέματα που έλεγαν στο Ελληνικό λαό, περί Ανταποδοτικότητας αυτών των δαπανών, όταν την ίδια εποχή, με ευθύνη τους, έκλειναν Ελληνικές επιχειρήσεις Πολεμικού λογισμικού ή μικρών όπλων, η ακυρώνονταν με δόλια μέσα προσπάθειες Ελλήνων Επιστημόνων να αναπτύξουν Ελληνική παραγωγή Οπλικών συστημάτων.
Αυτές τις προσπάθειες ο κος ΑΚΗΣ, ο ΣΜΠΩΚΟΣ, ο ΚΑΝΤΑΣ κλ.π. εν μίζες συγγενείς, όχι μόνο δεν τις υποστήριξαν, όχι μόνο δεν τις αγκάλιασαν αλλά τις υπονόμευσαν με το χειρότερο τρόπο.
Το ακόμη χειρότερο που συνέβαινε εκείνη την εποχή ήταν ότι και οι υπόλοιπες Πολιτικές δυνάμεις της χώρας είτε συνηγορούσαν είτε απαξιούσαν να ασχοληθούν με καταγγελίες που έφταναν στα χέρια τους, μάλιστα δε σε απέπεμπαν με ένα ύφος σαν να είχες aids ή κάτι ανάλογο. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι το έγκλημα και όχι οι μίζες.
Για τον Κάντα
Μου τον σύστησε ο ΑΚΗΣ τον Οκτώβρη του 96 εάν θυμάμαι καλά στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ ως νεότευκτο Αν.Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών.
Ήθελε να με γνωρίσει διότι του άρεσε το υπόμνημα μου για την Ελληνοποίηση των εξοπλιστικών προμηθειών και ήθελε να το χρησιμοποιήσει διότι έκανε Διδακτορικό στα Εξοπλιστικά. Χάρηκα ο κακομοίρης διότι πίστεψα ότι θα είμαστε στην ίδια γραμμή. Όταν πέρασαν από τα χέρια του οι ΣΟΥΖΑΝΕΣ, όπλα από την Σλοβενία (με έγκριση εντός ελαχίστων ημερών) τότε κατάλαβα ότι για κάποιους άρχιζε το πάρτι.
Αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε ποτέ μέχρι σήμερα. Συνέχισα να παλεύω κάποια πράγματα, αλλά κάθε μέρα καταλάβαινα ότι ο χώρος ήταν μια κινούμενη άμμος αντίστροφης κίνησης. Αντί να σε καταπίνει, σε ξέρναγε όλο και πιο έξω κάθε φορά που έκανες να κουνηθείς.
Πρώτη φορά είδα Διδακτορικό να παράγει τόσα λεφτά για τον υποψήφιο Διδάκτορα κο ΚΑΝΤΑ.
Μετά την πρώτη μας συνάντηση και αφού του έδωσα τους φακέλους με τις προτάσεις μας, δεν με δέχτηκε ούτε μια φορά στο γραφείο του. Βέβαια και εγώ δεν πίεσα πολύ διότι δεν πίστευα ότι είχε τόσο σημαντικό ρόλο ,αφού ο ΣΜΠΩΚΟΣ εθεωρείτο ο κυρίαρχος του παιχνιδιού μαζί με τον ΑΚΗ.
Οι ιστορίες που θα διηγηθώ εδώ θα αναφέρονται σε πολλά. Σε UAV, Τανκ, Υποβρύχια, Αεροστρώμνα οχήματα, περίστροφα, Πυροσβεστικά πλοία κ.α Τα γράφω για να τονίσω τι δεν πρέπει να ξαναγίνει σε αυτή την χώρα.
Τότε όταν προσπαθούσα να τα πω αυτά ακόμη και σε «φίλους» μου, με απαξίωναν με φράσεις και ενέργειες που έδειχναν ότι εάν ήταν στην θέση μου θα φρόντιζαν να τα αρπάξουν και όχι να συγκρούονται με το σύστημα η ότι τα έβγαζα από το μυαλό μου.
Κάποιοι από αυτούς παραμένουν στο προσκήνιο Αμύντορες της Ηθικής του τόπου. Βέβαια όχι μπροστά μου. Μέχρι εκεί τους κόφτει.Έχουμε λοιπόν.
UAV
UAV είναι τα μικρά μη επανδρωμένα αεροπλάνα που τότε έκαναν κατασκοπεία και Ηλεκτρονικό πόλεμο. Σήμερα κάνουν και Βομβαρδισμούς. Αυτά πήγαιναν είτε μόνα τους είτε δυο – δυο. Η δεύτερη περίπτωση συμβαίνει σε μεγάλες αποστάσεις, ώστε το πρώτο να μεταδίδει εικόνα στο δεύτερο και το δεύτερο που ακολουθεί, να στέλνει εικόνα στο έδαφος, όπου είναι ο Σταθμός. Με μια ομάδα συνεργατών, στους οποίους συμμετείχαν τεχνικοί της Αεροπορίας, (κάποιοι ήσαν ακόμη τότε στην Υπηρεσία) φτιάξαμε ένα UAV εξαιρετικό.
Όλα τα UAV είναι περίπου ίδια, διαφέρει ο εξοπλισμός, μάλιστα στο δικό μας μπορούσες να αλλάξεις εξοπλισμό και να το κάνεις από κατασκοπευτικό (φωτογραφήσεις), Ηλεκτρονικού Πολέμου, βάζοντας Ηλεκτρονικό Εξοπλισμό εκπομπής Ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που ακύρωναν την χρήση των Ηλεκτρονικών μηχανών του εχθρού.
Φτιάξαμε και μια βιντεοκασέτα επίδειξης και χρεώθηκα εγώ να το παρουσιάσω στο ΥΠΕΘΑ. Ο Άκης αρνήθηκε να δει την βιντεοκασέτα (κάτι είχε ήδη στο μυαλό του) και οι λοιποί την είδαν και εξεπλάγησαν. Πήραμε επαίνους και υποσχέσεις.
Ζεσταθήκαμε διότι είχαμε χαλάσει χρήματα (αρκετά για εμάς) και πιστεύαμε ότι έτσι θα ξεκινούσε μια δραστηριότητα Υψηλής Τεχνολογίας με ουρά για την χώρα μας. Το αποτέλεσμα ήταν στις προδιαγραφές, οι ενθουσιασμένοι και έχοντας υποσχεθεί τόσα κύριοι του περιβάλλοντος ΑΚΗ, να βάλουν απαραίτητη την επιχειρησιακή εμπειρία, λες και η ΕΛΛΑΔΑ ήταν σε πόλεμο, η η προσπάθεια μας ήταν ήδη πολλών ετών στα διεθνή σαλόνια.
Τότε μόνο το ΙΣΡΑΗΛ και η ΑΜΕΡΙΚΗ είχαν UAV με επιχειρησιακή εμπειρία. Άρα δεν θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό. Έτσι πέταξαν έξω την προσπάθεια αυτών των νέων παιδιών της χώρας και στέρησαν την χώρα από μια Βιομηχανία που θα είχε πολλά να προσφέρει.
Στο επόμενο. Πως στήνεται το παιχνίδι; Από το Α-Ω
Συνεχίζεται...














