Αδρακτάς: "Ο νομός μας δεν αντέχει άλλα λουκέτα"

Την ουσιαστική συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών και ειδικότερα του Επιμελητηρίου Ηλείας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

και όλων των τοπικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση και τις επανειλημμένες θεομηνίες - πυρκαγιές, σεισμούς και πλημμύρες- καταθέτει ο πρ. βουλευτής και υποψήφιος της Ν.Δ Παναγιώτης Αδρακτάς.  

Ο κ. Αδρακτάς παρευρέθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά με την συμμετοχή των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών και βεβαίως του Επιμελητηρίου Ηλείας, όπου και συντάχθηκε με την θέση του προέδρου της ΝΔ για την λήψη δραστικών μέτρων για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην περιοχή μας.

Δεκάδες επιχειρήσεις στο νομό ψυχορραγούν και βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τοπική οικονομία και όσες ακόμα αντιστέκονται είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την εξοντωτική οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση σύντομα θα αντιμετωπίσουν και αυτές πρόβλημα επιβίωσης.

"Ο νομός δεν αντέχει άλλα λουκέτα- επισήμανε ο κ. Π. Αδρακτάς- τονίζοντας ακόμα ότι η εξοντωτική φορολόγηση των επιχειρήσεων και η αδυναμία να ανταποκριθούν στις πάγιες υποχρεώσεις τους όπως και στην αποπληρωμή των δανείων τους, καθιστά απολύτως αναγκαία την δρομολόγηση ενός αναπτυξιακού πλάνου το οποίο μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί.

Σε πρώτη φάση το αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας για την αναστολή καταβολής τουλάχιστον των δύο πρώτων δόσεων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων για τις επιχειρήσεις, είναι μόνον η αρχή και είναι απαραίτητη η διεύρυνση της απόφασης για περισσότερες ακόμα δόσεις.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ  δεσμεύτηκε στην προχθεσινή συνάντηση να αποδοθούν τα 14,5 δις του ΕΣΠΑ καθώς και τα 6,5 δις που οφείλει το κράτος στους ιδιώτες όπως και την αποδέσμευση του αποθεματικού από το Ταμείο Μολυβιάτη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ζήτησε από τους προέδρους των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.  "Έτσι, μαζί με την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, θα δοθεί η πρώτη μεγάλη ανάσα εκκίνησης για την αφύπνιση της επιχειρηματικότητας".

Τέλος, ο κ. Αδρακτάς επισήμανε ότι  προγραμματίζει ήδη συνάντηση και με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας καθώς και με επιχειρηματίες αλλά και επαγγελματίες του νομού, γιατί εκτός των άλλων θα πρέπει όλοι μαζί να "τρέξουμε" την επιδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου, αφού ο εμπαιγμός συνεχίζεται από την κυβέρνηση και οδηγούμαστε σε καταστροφή. Η αγορά στενάζει, οι επαγγελματίες έχουν διαλυθεί και οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ τα μηνύματα που παίρνω καθημερινά καταγράφουν την απόλυτη απελπισία. Γι αυτό, μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση από την ΝΔ θα μπορέσει να δώσει διέξοδο από την κρίση στο σύνολο της αγοράς.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ