Αυγερινοπούλου: Αδιανόητη η συστηματική αποδυνάμωση του Λιμενικού Σώματος στην Ηλεία

Αναφορά για τη συστηματική αποσάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος Ηλείας κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στη Βουλή

με βάση την Επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η οποία αναφέρει σχέδιο κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου Αμαλιάδας και αναστολή των ΚΕΑ Κατακόλου το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην Αναφορά η Βουλευτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αστυνόμευση της ακτογραμμής του Νομού, η οποία εκτείνεται σε μήκος 100 χιλιομέτρων. Την ώρα, που παρατηρείται έξαρση της σοβαρής εγκληματικότητας με τραγικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της Ηλείας, την ώρα που παρατηρούμε ένταση της λαθρεμπορίας ναρκωτικών και λαθρομεταναστών είναι τουλάχιστον άτοπη η υποστελέχωση και η μείωση των λιμενικών υπηρεσιών του νομού.

Η χώρα μας πρέπει να θωρακίσει τα θαλάσσια σύνορά της και να εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της.  Είναι αδιανόητες οι «οικονομίες» σε κρίσιμες για τη δημόσια ασφάλεια, υπηρεσίες. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι» και η μόνη φιλοδοξία του Υπουργείου είναι η δημιουργία «κέντρων κλειστής φύλαξης παράνομων μεταναστών».  

Στην Επιστολή της, η Ενωση Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Νομών Κεφαλληνίας-Ιθάκης-Ζακύνθου - Ηλείας τονίζει ότι τόσο το Λιμεναρχείο Κατακόλου, όσο και τα ΚΕΑ Κατακόλου είναι υποστελεχωμένα λόγω αποστρατειών και μεταθέσεων, την ώρα που στο λιμάνι καταφθάνουν ετησίως 500 κρουαζιερόπλοια με αυξημένες ανάγκες φύλαξης.

Η Ένωση ζητά να αναβαθμιστεί το Λιμεναρχείο Κατακόλου σε Κεντρικό Λιμεναρχείο, να επανδρωθούν πλήρως οι υπηρεσίες του και να μην καταργηθεί ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου, καθώς δεν επιβαρύνει με λειτουργικά έξοδα το κράτος, αλλά και γιατί αστυνομεύει ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων.

Οι λιμενικοί επισημαίνουν ότι οι εισηγήσεις που έχουν φθάσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα καταστήσουν αδύνατη την αστυνόμευση των ακτών της Ηλείας και θα αυξήσουν τις δαπάνες για οδοιπορικά και καύσιμα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

VENDRAS

Coffee Berry