Αυγερινοπούλου: Προτάσεις για πολύπλευρη ενίσχυση της λειτουργίας της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ Πύργου

Προτάσεις για την ενίσχυση της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ Πύργου συζήτησε χθες η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον διοικητή της Σχολής, Αντισυνταγματάρχη

κ. Δανιήλ Τσίκο και αντιπροσωπεία των εργαζομένων υπό τον πρόεδρο των υπαλλήλων κ. Γιώργο Δημήτρουλα.

Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η συζήτηση με τους εργαζομένους, οι οποίοι ωστόσο, εξέφρασαν στην υποψήφια Βουλευτή Ηλείας την ιδιαίτερη ανησυχία τους και τους φόβους τους για το μέλλον της Σχολής, μετά και τα τελευταία σενάρια περί μετατροπής της σε στρατόπεδο κλειστής φύλαξης παράνομων μεταναστών.

Οι υπάλληλοι της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ σημείωσαν ότι η Σχολή δεδομένου ότι είναι πιστοποιημένη από το κράτος ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης μπορεί να παρέχει σε 60-100 νέους της περιοχής με όρους δημοσίου Κ.Ε.Κ, εκπαίδευση στον κρίσιμο και πολύ αναβαθμισμένο στην αγορά εργασίας, τομέα των τηλεπικοινωνιών καθώς η μονάδα διαθέτει αξιόλογες υποδομές και εξοπλισμό.

Η Βουλευτής επεσήμανε ιδιαίτερα την προσφορά της μονάδας για την Ηλεία και τόνισε την βαρύνουσα σημασία που έχουν οι τηλεπικοινωνίες στη θωράκιση της άμυνας της χώρας, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου αυξάνονται οι κυβερνο-απειλές. Η κα. Αυγερινοπούλου σημείωσε επίσης, ότι ο ρόλος της Σχολής στην κοινωνία χρειάζεται να ενισχυθεί με επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η κα. Αυγερινοπούλου δήλωσε ότι θα στηρίξει το αίτημα των εκπαιδευτών της  Σ.Ε.Τ ΤΗΛ να αναγνωριστούν οι ώρες εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας τους, ενώ σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Σχολής πρότεινε να στηριχθεί μέσα από ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα διεθνών οργανισμών και υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε τη συνεργασία της Σ.Ε.Τ ΤΗΛ με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, της οποίας η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος, για την εκπόνηση προγραμμάτων εκπαίδευσης στις τηλεπικοινωνίες.

Η Βουλευτής προσέθεσε ότι η συγκέντρωση πληροφοριών δεν είναι χρήσιμη μόνο εν καιρώ πολέμου, αλλά και σε περιόδους ειρήνης.  Με την ιδιότητα της αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος η κα. Αυγερινοπούλου έχει πολλές φορές τονίσει την αναγκαιότητα συγκέντρωσης στοιχείων για την έρευνα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε η Σ.Ε.Τ ΤΗΛ να συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας, ο πρόεδρος του οποίου έχει ήδη προτείνει να κατασκευαστεί Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για φυσικές καταστροφές με κέντρο την Ηλεία.  Η κα. Αυγερινοπούλου δήλωσε επίσης, ότι για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της Σ.Ε.Τ ΤΗΛ αλλά και άλλων στρατιωτικών μονάδων χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, που να διευκολύνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες τους.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ