Αυγερινοπούλου:Επίσκεψη στην Π.Υ. Πύργου εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου συζήτησε με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος στον Πύργο,
κ. Νικόλαο Νικολακόπουλο, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και υποψήφια Βουλευτής Ηλείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας. Την επίσκεψη οργάνωσε η ΝΟ.ΔΕ Ηλείας, την οποία εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.

   Στη συνάντηση ετέθη ως άμεσο προς αντιμετώπιση θέμα, η στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμο προσωπικό, αλλά και η αντικατάσταση των οχημάτων του, τα οποία στο Νομό Ηλείας είναι στην πλειοψηφία τους, άνω των 35 ετών. Η κα. Αυγερινοπούλου ανέλαβε πρωτοβουλία επικοινωνίας με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την ενίσχυση των κλιμακίων του Νομού σε ΕΠΟΧΙΚΟ προσωπικό. Παράλληλα, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος ενημέρωσε τον  κ. Διοικητή για τη δυνατότητα συμμετοχής του Πυροσβεστικού Σώματος και επιστημονικών φορέων της χώρας μας σε συγχρηματοδοτούμενα πρόγραμματα αποκατάστασης του περιβάλλοντος, ή παρακολούθησης των δασών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Life+.

    Ο Αντιπρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ κ. Βασίλης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «ειδικά τώρα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία χρειάζεται να διαφυλαχτούν τα επιδόματα των πυροσβεστών, που είναι οι θεματοφύλακες του δάσους. Για να συμβεί αυτό ωστόσο, πρέπει να υπάρχει κυβερνητική και οικονομική σταθερότητα» τόνισε.
    Η σημερινή συγκυρία βρίσκει το Πυροσβεστικό Σώμα να έχει στη διάθεσή του ελλιπή μέσα δασοπυρόσβεσης, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα μόνο το 50% του στόλου αεροσκαφών και μόνο 2 μισθωμένα ελικόπτερα θα μπορούν να συνδράμουν στο έργο του. Παράλληλα, εκκρεμεί η πρόσληψη 1.500 εποχικών πυροσβεστών, καθώς τρία συναρμόδια υπουργεία χρειάζεται να υπογράψουν κοινή απόφαση εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

   Σε ό,τι αφορά την πρόληψη των πυρκαγιών δεν έχει εκταμιευθεί ακόμη ούτε ένα Ευρώ από τους δήμους για καθαρισμούς δασών και διάνοιξη δασικών δρόμων. Τα αρμόδια υπουργεία απελευθέρωσαν κονδύλι ύψους 23 εκατομμυρίων Ευρώ πριν από μόλις τρεις ημέρες. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε από την 1η Μαΐου και τα κονδύλια αυτά θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα εγκαίρως, για να προκηρυχθούν τα έργα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Το φυσικό περιβάλλον είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας. Το πυροσβεστικό σώμα βρίσκεται πάντα έτοιμο να επέμβει για να το διαφυλάξει. Ωστόσο, το κράτος θα πρέπει να παρέχει τα κατάλληλα μέσα και την εκπαίδευση προκειμένου να είναι σε θέση να το πράξει αποτελεσματικά και η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι σταθερή για τέτοια ζητήματα. Τα προβλήματα του τόπου δε μπορούν να περιμένουν. Η χώρα χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση για να τα αντιμετωπίσει. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική υπεύθυνη δύναμη για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει τη στήριξη της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας η κα. Αυγερινοπούλου επισκέφθηκε χθες το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας και συγκεκριμένα τα δημοτικά διαμερίσματα: Νιοχώρι-Άγιος Ηλίας-Γιαννιτσοχώρι-Θολό-Κακόβατος.

Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 η Βουλευτής θα βρίσκεται:
Τις πρωϊνές ώρες στη Λαϊκή Αγορά Ζαχάρως
12.00-15.00 στο Πολιτικό Γραφείο της στη Ζαχάρως
18.30 στην Πλατιάνα
19:30 στην προγραμματισμένη από τη ΝΟ.ΔΕ επίσκεψη στην πλατεία της Ανδρίτσαινας με τους συνυποψηφίους της Ν.Δ
20:30 στην προγραμματισμένη από τη ΝΟ.ΔΕ επίσκεψη στην Kαλλιθέα
21:30 στην προγραμματισμένη από τη ΝΟ.ΔΕ επίσκεψη στα Κρέστενα

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ