Βλαγκούλης: Οι αγρότες τα μεγάλα θύματα της οικονομικής κρίσης

Εποικοδομητικό διάλογο είχε ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θόδωρος Βλαγκούλης με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ ΠΥΡΓΟΥ και μέλη του ΔΣ κατά την χθεσινή του επίσκεψη στα γραφεία της.
Αρχικά ο Πρόεδρος κ. Γερ. Καλλιμώρος αναφέρθηκε, στην επίσκεψη του κ. Βλαγκούλη τονίζοντας ότι είναι χρήσιμη γιατί είναι γνώστης των προβλημάτων του Αγροτικού τομέα από τις πολλαπλές παρεμβάσεις του για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των Αγροτών, ενημερώνοντάς τον για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΑΣ.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βλαγκούλης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη για την ενημέρωση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Αγρότες είναι τα μεγάλα θύματα της οικονομικής κρίσης που είναι αποτέλεσμα κυρίως της ακραίας δημοσιονομικής λιτότητας που μας υποχρέωσαν η Τρόικα και ΔΝΤ.

Γι΄αυτό τον λόγο προτεραιότητα της ΝΔ ως επόμενη Κυβέρνηση που θα προκύψει από της εκλογές της 17ης Ιουνίου, πέραν της επιδιωκόμενης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου της τροποποίησης της δανειακής σύμβασης με την Τρόικα, προκειμένου διασφαλιστεί η παραμονή μας στο ευρώ και την Ε.Ε., την ασφάλεια του πολίτη, είναι και η αντιμετώπιση των προβλημάτων στον Αγροτικό Τομέα με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συγκροτημένου και κοστολογημένου προγράμματός της στον Αγροτικό τομέα.

Αναφέρθηκε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης στην ανάγκη να καταστεί  το επάγγελμα του Αγρότη ελκυστικό, γι΄αυτό  και πρέπει ο Τομέας να γίνει ανταγωνιστικός .

Αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στις εισαγωγές και τις παράνομες και ανεξέλεγκτες  ενοποιήσεις, στην τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων.
Τονίστηκε ακόμη ότι ο Οργανισμός Προώθησης  Εξαγωγών   (Ο.Π.Ε), μέσα στις άμεσες επιδιώξεις της  Νέας Δημοκρατίας, όπως  αναφέρεται και στο πρόγραμμα της , είναι να υπαχθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, έτσι ώστε οι Ελληνικές Πρεσβείες του εξωτερικού να συμβάλουν στην ανάκτηση των χαμένων Αγορών, μέσω των Εμπορικών και Αγροτικών ακολούθων που υπηρετούν σε αυτές και εποπτεύονται από το καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών.

Κλείνοντας ο κ. Βλαγκούλης, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση,  εν όψει της συζήτησης για την τροποποίηση της ΚΑΠ ( για τα έτη 2014-2020), θα κάνει δυναμικές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε, καταθέτοντας  εμπεριστατωμένους φακέλους , για την αναγκαιότητα της συνέχισης καταβολής ενισχύσεων των επιδοτήσεων, επί της παραγωγής.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ