Η λύση βρίσκεται στις κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας και οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης

Με ανακοίνωση της η Πολιτική Κίνηση Ηλείας των Οικολόγων Πράσινων αναφέρει:
«Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων τελείωσε και ανοίγει μια περίοδος κυβερνήσεων ευρύτερης συνεργασίας που θα στηρίζεται σε προγραμματικές συγκλίσεις. Η ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θα πρέπει να γίνει με στόχο την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Θα πρέπει πρώτα να υπηρετούνται οι ανάγκες της χώρας και όχι των δανειστών.

Η παραμονή στην ευρωζώνη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, καθώς μεγάλα διεθνή και εθνικά οικονομικά συμφέροντα απεργάζονται την επιστροφή στη δραχμή προκειμένου να αγοράσουν μισοτιμής τη χώρα, τους φυσικούς πόρους, τα συλλογικά αγαθά. Χωρίς ταυτόχρονες απαντήσεις για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, θα καταλήξουμε να ανακυκλώνουμε απλώς τα αδιέξοδα: σε καιρούς άλλωστε λιτότητας η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυο φορές φτωχούς.

Υπάρχει ανάγκη για αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας, για δημιουργία θέσεων εργασίας, απλούστευση του φορολογικού συστήματος, ειδικά κίνητρα για νέου τύπου μικρές ευέλικτες επιχειρήσεις, αλλά και άλλα θεσμικά μέτρα, όπως  μέχρι δύο συνεχόμενες θητείες σε αιρετά και κυβερνητικά αξιώματα, πλήρες αυτοδιοίκητο της δικαιοσύνης, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι φέρνουμε στο επίκεντρο την πραγματική οικονομία, με συνολική πρόταση για Πράσινη Στροφή και πυλώνες τη βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη και την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών ως αντιστάθμισμα στην απώλεια αγοραστικής δύναμης.

Αναγνωρίζεται ευρύτατα ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι σοβαρή πολιτική δύναμη με σαφείς προτάσεις και ότι θα πρέπει να είναι στη Βουλή γιατί θα διευκολύνουν σχήματα μετεκλογικής συνεργασίας. Βασικό κριτήριο αποτελεί η ειλικρίνεια των άλλων πολιτικών δυνάμεων αλλά και τα πεπραγμένα τους. Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους μπορεί να κάνει τη διαφορά και στις κυβερνητικές λύσεις.

Στις εκλογές δεν ψηφίζουμε συναισθήματα φόβου ή ελπίδας, αλλά πολιτικές επιλογές και προτάσεις διεξόδου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουμε δυναμικά την προεκλογική μας εκστρατεία και είμαστε  αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι πολίτες της Ηλείας υποδέχονται θετικά το μήνυμα ότι η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση συνεχίζεται η περιοδεία κλιμακίου της ΠΚ Ηλείας -αποτελούμενου από υποψήφιους και μέλη των Οικολόγων Πράσινων Ηλείας- σε πόλεις και χωριά του νομού. Την Δευτέρα το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Ολυμπία, το Στρέφι, το Σμίλα, το Πελόπιο και τις Καρούτες. Την Τρίτη η περιοδεία συνεχίστηκε στα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τα Καβάσιλα και την Γαστούνη.

Την Τετάρτη σειρά είχε η Αμαλιάδα ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με παρουσία στην Ανδρίτσαινα, Φιγαλεία, Κρέστενα, Ζαχάρω.  

Αναλυτικά οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων στο www.ecogreens.gr

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ