Ηλεία: Όλα έτοιμα για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

Για όλα τα δεδομένα της οργάνωσης της Π.Ε. Ηλείας για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ενημέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος
Καφύρας, με συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ. Ο κ. Καφύρας περιέγραψε όλες τις ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, τις ετοιμασίες που έχουν γίνει και τις αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποτελεσμάτων.

Δείτε τι ανέφερε ο κ. Καφύρας
"Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012  στις οποίες όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται και πάλι   μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν.

Αρμόδιος για την οργάνωση και τη διενέργεια των εκλογών σε κάθε εκλογική περιφέρεια είναι ο Αντιπεριφερειάρχης της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας  της έδρας του( ενώ αρμόδιος για όλους τους Δήμους της Αττικής είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής).

Οι ενέργειες οι δικές μας διακρίνονται
•    σε προπαρασκευαστικές (μέχρι την Κυριακή το πρωί που θα ανοίξουν οι κάλπες) και
•    στην μετάδοση των αποτελεσμάτων την Κυριακή το βράδυ.

Σημειώνουμε ότι η όλη διαδικασία έχει σκοπό την ενημέρωση και μόνο της κοινής γνώμης. Η έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων και η επικύρωση αυτών είναι αρμοδιότητα των Πρωτοδικείων.
    
Η Π.Ε Ηλείας  εκ του νόμου έχει την ευθύνη να οργανώσει τις εκλογές στο Νομό σχετικά με τα εκλογικά συνεργία , με το υλικό και την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος των εκλογικών διαδικασιών σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές.
    
Όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, έχουν συσταθεί εκλογικά συνεργία που δουλεύουν  για να προετοιμάσουν όλες τις απαραίτητες εργασίες και έτσι ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν με άψογο τρόπο.
    
Μέχρι σήμερα, όσον αφορά την προετοιμασία του προεκλογικού υλικού, όλα εξελίχθησαν απολύτως ομαλά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Για τον σκοπό αυτό όπως και κάθε φορά έτσι και τώρα, έχουμε συγκροτήσει εκλογικό συνεργείο 42 ατόμων από υπαλλήλους της Π.Ε Ηλείας   και τους  οποίους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, οι οποίοι με άψογο τρόπο εκτελούν ν το καθήκον τους.
    
Οι προπαρασκευαστικές ενέργειες είναι η ετοιμασία του εκλογικού υλικού  (βιβλία ψηφοφορίας , εκλογική  νομοθεσία , εγκύκλιοι , εκλογικοί κατάλογοι)που απαιτείται για την διενέργεια των εκλογών – εκτός από τα ψηφοδέλτια που μας παραδίδουν τα κόμματα – η συσκευασία του υλικού αυτού σε σάκους και η προώθηση του υλικού στους Δικαστικούς  Αντιπροσώπους   του Νομού μέσω των Δήμων.
    
Στον Νομό Ηλείας έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφια 18 κόμματα και συνδυασμοί κομμάτων (22 στις 6 Μαΐου) κανένας ανεξάρτητος (1 στις 6 Μαΐου )  και  με  υποψηφίους 92  (115 στις 6 Μαΐου ) .

Οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 17-06-2012 θα διεξαχθούν με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν και στις εκλογές της 06-05-2012 και επομένως, θα ψηφίσουν οι ίδιοι πολίτες που ψήφισαν και στις προηγούμενες εκλογές και στα ίδια εκλογικά τμήματα.

Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς της Ηλείας ανέρχονται σε 177.505 εκ των οποίων 88.113 είναι άνδρες και 89.392 γυναίκες και έχουν κατανεμηθεί σε 414 εκλογικά τμήματα. Η κατανομή τους είναι ίδια με τις προηγούμενες εκλογές της 06-05-2012.
Κάθε εκλογικό τμήμα έχει το ανώτερο 600 εκλογείς και τούτο για να μη υπάρχουν καθυστερήσεις στην ψηφοφορία.

Επί πλέον και σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν στην Ηλεία 212 ειδικοί εκλογείς (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί), συνδυασμούς της Ηλείας. Στην Ηλεία συστάθηκε ένα μικτό εκλογικό τμήμα αποτελούμενο από ετεροδημότες άλλων εκλογικών περιφερειών οι οποίοι θα ψηφίσουν συνδυασμούς των εκλογικών τους περιφερειών. Το σύνολο αυτών των ετεροδημοτών ανέρχεται σε 108. Θα ψηφίσουν δε στο 4ο Λύκειο Πύργου ( αίθουσα Ε΄) πλησίον ΤΕΙ.

Για ενημέρωσή σας αυτοί προέρχονται από τις παρακάτω εκλογικές περιφέρειες:
Α΄ Αθηνών       34
Β΄ Αθηνών       44
Αιτ/νία               4
Αρκαδία           10  
Άρτα                  2
Ιωάννινα            6
Κεφαλληνία       4
Μεσσηνία          4
                                  Ηλείοι Ετεροδημότες
Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους 3.930 Ηλείοι εκλογείς, συνδυασμούς της Ηλείας, ως ακολούθως:
Αθήνα             3.575
Πειραιά              189
Ημαθία                  7
Θεσσαλονίκη      73
Κιλκίς                   2
Πέλλα                   3
Πιερία                   1
Σέρρες                  2
Χαλκιδική            2
Αχαΐα                  73
Ζάκυνθος              1
Κεφαλληνία          2

Στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους πριν το όνομα κάθε ετεροδημότη, υπάρχει η ένδειξη Ε. Στους εκλογείς αυτούς απαγορεύεται να ψηφίσουν στο Δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Για τον υπολογισμό των πραγματικά εγγεγραμμένων κάθε κοινού εκλογικού τμήματος, αφαιρούνται οι ετεροδημότες και θεωρούνται εγγεγραμμένοι μόνο όσοι δεν φέρουν την ένδειξη Ε πριν το όνομά τους.

Τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων, οι συνδυασμοί ανεξαρτήτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι παρέδωσαν τα ψηφοδέλτια τους και  αριθμός των  ψηφοδελτίων τους  υπερβαίνει κατά 20% τουλάχιστον τον αριθμό των εγγεγραμμένων, Δηλ τα κόμματα στην Ηλεία αποστείλαν τουλάχιστον 230.000 ψηφοδέλτια και αυτό για να αποφευχθεί τυχόν έλλειψη ψηφοδελτίων στα εκλογικά τμήματα κατά την ημέρα της ψηφοφορίας..  Εμεις χτες ολοκληρώσαμε την διανομή  των εκλογικών για όλα τα εκλογικά τμήματα της Ηλειας σε κάθε Δήμο  και κάθε σάκος περιέχει το απαραίτητο εκλογικό υλικό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

•    Θα ψηφίσουν οι ίδιοι πολίτες που ψήφισαν και στις προηγούμενες εκλογές και στα ίδια εκλογικά τμήματα.

•    Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι έλληνες πολίτες που:

•    α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλ. έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994.

•    β) Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο Δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

•    Οι εκλογείς θα  ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

•    Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν σε μικτό ή αμιγές εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν.

•    Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από ώρα 07.00 π.μ. έως 07.00 μ.μ. της 17-06-2012 και είναι υποχρεωτική.

•    Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα ψηφίζουμε για τις Βουλευτικές Εκλογές

•    Ψηφίζουμε επίσης, όσοι έχουμε γεννηθεί το 1994, ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας

•    Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική

•    Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας

•    Όσοι είμαστε Ετεροδημότες και έχουμε γραφτεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών έως 29/02/2012 , ψηφίζουμε ΜΟΝΟ στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών

•    Όσοι, εκ παραδρομής, ΔΕΝ συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των εκλογών από το Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης Ιουνίου 2012»

•    Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με λίστα. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψηφίων βουλευτών.

•    Οι εκλογικοί για τις εκλογές της 17-6-2012 παραμένουν οι ίδιοι όπως στις εκλογές της 6-5-2012. Επομένως οι ψηφοφόροι ψηφίζουν εκεί που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

•    Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το που ψηφίζουν:
α) από το Γραφείο Εκλογών της Π.Ε. Ηλείας στο 3ο όροφο του Διοικητηρίου και στα τηλέφωνα: 2621360355, 2621360356, 2621360367
β) Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: WWW.YPES.GR, -ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ και
γ) από τα Κ.Ε.Π.

•    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:Τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 17-6-2012 έχουν αλλάξει και επομένως τα παλιά ψηφοδέλτια δεν ισχύουν και αν βρεθούν στη κάλπη είναι άκυρα.
    
Πληροφορίες για το που θα ψηφίσει κάποιος μπορεί να λάβει από οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Κατά τη διάρκεια των εκλογών οι πολίτες της Ηλείας που θα θέλουν να πληροφορηθούν τις εκλογές , μπορούν να απευθύνονται στην Π.Ε Ηλείας  και ειδικά στα προς τούτο τηλέφωνα (Τμήμα εκλογών 2621360355-356-365-367

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Με στόχο α) την ασφαλέστερη και ταχύτερη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων και  β) τη μείωση του λειτουργικού κόστους αναμετάδοσης, η μετάδοση των τηλεγραφημάτων των εκλογικών αποτελεσμάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους θα γίνει απευθείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  με φαξ (κυρίως μέσω του δικτύου Σύζευξις) από τα γραφεία των Δήμων / Δημοτικών Ενοτήτων που ανήκει στο εκάστοτε εκλογικό τμήμα, χωρίς τη μεσολάβηση του ΟΤΕ.

Η νέα αυτή διαδικασία δοκιμάστηκε πιλοτικά στις προηγούμενες εκλογές της 06-05-2012 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με άριστα αποτελέσματα και στις εκλογές της 17-06-2012 θα χρησιμοποιηθεί πανελλαδικά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κυλήσει ομαλά χωρίς προβλήματα η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων με τη νέα διαδικασία. Έχει προβεί σε ενδελεχή ενημέρωση των εμπλεκόμενων δημοτικών υπαλλήλων ενώ στις 13-06-12 πραγματοποιήθηκε γενική δοκιμή για τον έλεγχο της διαδικασίας .  

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (SRT)

Πρόκειται για τη διαδικασία μετάδοσης αποτελεσμάτων απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω κινητού τηλεφώνου, που έχει ήδη εφαρμοστεί επιτυχώς σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις.

Η διαδικασία αυτή συνέβαλλε ουσιαστικά στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, καθώς επιτεύχθηκε από πολύ νωρίς η συγκέντρωση αντιπροσωπευτικού δείγματος από το σύνολο της Επικράτειας, δίνοντας στο Υπουργείο τη δυνατότητα να παρουσιάζει από πολύ νωρίς μια εικόνα που προσέγγιζε τα τελικά αποτελέσματα.

Το ίδιο θα γίνει και για τις εκλογές της 17-06-2012 στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην Ηλεία 100 συσκευές που καλύπτουν το 25% των εκλογικών καταστημάτων. Στους Δικαστικούς αντιπροσώπους των τμημάτων που θα εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία, συμπληρωματικά με το λοιπό εκλογικό υλικό θα παραδοθεί από τους Δήμους  ένα κινητό τηλέφωνο και συνοδευτικά έγγραφα.

Το αργότερο στις 21:00 το βράδυ των εκλογών, δύο ώρες αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη του αποτελέσματος των  εκλογών με βάση το τι έχουν ψηφίσει οι πολίτες".

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ