Οικολόγοι Πράσινοι Ηλείας: Επίσκεψη στο σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο

Με συμβολική επίσκεψη στο σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο συνεχίστηκε χθες - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - η προεκλογική εκστρατεία των Οικολόγων Πράσινων της Ηλείας.
Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι βουλευτές Ηλείας Γιώργος Γουβιάς και Διονύσης Κράγκαρης μαζί με το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος Θανάσης Κεφάλα βρέθηκαν στο χώρο του σταθμού διαπιστώνοντας για πολλοστή φορά την εικόνα εγκατάλειψης που δείχνει το τελευταίο διάστημα μετά και το “κόψιμο” της συντριπτικής πλειοψηφίας των δρομολογίων που εκτελούνταν...

Τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων τόνισαν ότι η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου-Πάτρας θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αιχμής για την δράση τους στην Ηλεία   

«Στη χώρα μας και στην Ηλεία φυσικά,  η οικονομική κρίση δε δίνει μαθήματα για το περιβάλλον, αλλά την  ευκαιρία για να το αποτελειώσουμε. Θα μπορούσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) να φυτέψουμε ένα δεντράκι στα καμένα, να καθαρίσουμε μια βρώμικη παραλία, να φωτογραφηθούμε μπροστά σε μια από τις όζουσες χωματερές της Ηλείας, να κάνουμε σωρούς από πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένων νερών, να μαζέψουμε τα νάιλον στα χωράφια και τα θερμοκήπια, να δείξουμε τα λύματα και τα απόβλητα που ρυπαίνουν ποτάμια και λαγκάδια, να περιδιαβούμε στις παραλίες με τα αυθαίρετα και τα νεκρά κουφάρια των χελωνών, να περιγράψουμε τις κακέκτυπες “Μικρές Αθήνες” των πόλεων και των χωριών μας, να μιλήσουμε για Κοτύχι - Στροφυλιά, Καϊάφα, Αλφειό, Πηνειό και την Φολόη… Εκείνο που δεν μπορούμε να κάνουμε όμως είναι το να σκουπίσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα των αρμοδίων που για χρόνια μας έχουν χορτάσει με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για το περιβάλλον»… δήλωσε ο Διονύσης Κράγκαρης.

«Καλούμε τους 3,000 περίπου Ηλείους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου και υπερδιπλασίασαν το ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων στον νομό σε σχέση με τις εκλογές του 2009 να πουν όχι στο νέο δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και να σταθούν και πάλι δίπλα μας προκειμένου οι Οικολόγοι Πράσινοι να μπουν στη Βουλή, κάτι που θα είναι χρήσιμο και θα τους δώσει τη δυνατότητα να επηρεάζουν και θεσμικά τις εξελίξεις.

Η Ελλάδα και η Ηλεία πρέπει να επενδύσουν στην αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων που διαθέτουν, στην μείωση της ρύπανσης και την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και στην πράσινη και κοινωνική καινοτομία με στόχο την τόνωση και τον βιώσιμο αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας»… τόνισε ο Γιώργος Γουβιάς.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι αύριο Πέμπτη, 7 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση/συζήτηση στην κεντρική πλατεία του Κατακόλου (στις 8.30 μ.μ.) με θέμα την εξόρυξη και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.  
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης –που θα είναι ανοικτή για τους κατοίκους του Κατακόλου και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες- θα είναι το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ