Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Auto Moto

Η αστυνομία της Αλβανίας περιπολεί με ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Κοστίζουν 1 ευρώ τα 100 χλμ

Η αστυνομία της Αλβανίας περιπολεί με ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Κοστίζουν 1 ευρώ τα 100 χλμ
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Η αλβανική αστυνομία παρουσίασε το στόλο των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις καθημερινές περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους των Τιράνων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, μιλώντας για τη σημασία της πράσινης ενέργειας, δήλωσε ότι «η Αλβανία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή και μία από τα 5 στην Ευρώπη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

«Αυτά τα περιπολικά δεν χρησιμοποιούν ούτε σταγόνα καυσίμων. Φορτώνουν σε απλή πρίζα και τα έξοδα τους είναι ασήμαντα, λιγότερο από το κόστος ενός καφέ την ημέρα. Τα αυτοκίνητα αυτά ξοδεύουν μόνο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.
Ενώ ένα κανονικό αυτοκίνητο της αστυνομίας στα 100 χιλιόμετρα ξοδεύει 25 ευρώ», είπε.

Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για τα πρώτα 11 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μάρκας "wolksvagen" και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αποσκοπούν, βήμα- βήμα, να αντικαταστήσουν το σύνολο του στόλου των αυτοκινήτων της αστυνομίας με τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24