Από το 3ο ΓΕΛ Πύργου ξεκίνησε η δράση ελκυστικότητας των Στρατιωτικών Σχολών του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η ενημέρωση απευθύνεται σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου για την επαγγελματική σταδιοδρομία και τις παράλληλες ευκαιρίες που δίνονται μέσω της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
Η παρουσίαση έγινε από την Επιλοχία Μαρία Κρομμύδα και τον Υπολοχαγό Χρήστο Καραστέργιος, οι οποίοι λόγω και του νεαρού της ηλικίας τους, μετέφεραν τις προσωπικές τους εμπειρίες.
Παρόντες στην ενημέρωση ήταν ο Διοικητής ΔΙΚΕ (IV Μεραρχία Πεζικού “Πελοπόννησος”), Υποστράτηγος Αλέξανδρος Χατζηαλεξανδρής και ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Συνταγματάρχης (ΤΧ) Βασίλειος Κοσμίδης, τους οποίους υποδέχτηκε στο χώρο του σχολείου η Διευθύντρια Ιουλία Χάρμπαλη.