Στην ψυχοσυναισθηματική ενίσχυση και την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους στοχεύουν οι δράσεις που υλοποιεί, δια ζώσης ή διαδικτυακά, το ΚΕΔΑΣΥ Ηλείας με τη συμβολή ψυχολόγων και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.
Στο 3ο ΓΕΛ Πύργου βρέθηκαν η Ψυχολόγος Ανθή Τσουκαρέλλη, η Φιλόλογος ειδικής εκπαίδευσης Αλίκη Διαμαντοπούλου, και η Φυσικός ειδικής εκπαίδευσης Αμαλία Παπανικολοπούλου όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητές και μαθήτριες και να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το άγχος των εξετάσεων.
«Το άγχος υφίσταται, και θα υπάρχει όχι μόνο στις πανελλήνιες αλλά και όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους μελλοντικά» δηλώνει στο ilialive.gr η κ. Διαμαντοπούλου. «Το θετικό είναι ότι κάποια παιδιά αρχίζουν και εκδηλώνονται, εκφράζουν το άγχος, ζητούν βοήθεια από ειδικούς.. Οπότε υπάρχει μια πρόοδος στην συναισθηματική διαχείριση του άγχους».
«Λόγω του ότι οι ψυχολόγοι έχουν μπει πιο πολύ στη ζωή μας, αρχίζουν και τα παιδιά να αισθάνονται πιο άνετα στο να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους σε σχέση με παλαιότερα. Αυτό που συμβουλεύουμε είναι πως, οι πανελλήνιες δεν είναι τόσο καθοριστικό σημείο της ζωής τους όσο νομίζουν, και πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που μπορεί να τους ανακαλύψουν όταν τελειώσει αυτό το κομμάτι» συμπληρώνει η κ. Τσουκαρέλλη.
Φυσικά η έκθεση στην οθόνη δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρουσίαση της δράσης με την ψυχολόγο της ομάδας να τονίζει ότι ο σωστός τρόπος διαχείρισης του ίντερνετ και των σόσιαλ παίζει καταλυτικό ρόλο. «Σαφέστατα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς των παιδιών. Μπορεί να λειτουργήσει θετικά αν δούνε ένα βιντεάκι που θα αποφορτιστούν αλλά ταυτόχρονα αρνητικά αν περάσουν πολλή ώρα ή δούνε κάτι που θα τους επηρεάσει αρνητικά».