Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Ακίνητα στο σφυρί βγάζει το Δημόσιο

Ακίνητα στο σφυρί βγάζει το Δημόσιο
Εγκρίθηκε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση 28 ακινήτων του Δημοσίου με τη μέθοδο της πώλησης και επανεκμίσθωσης.
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού (στην οδό Μπουμπουλίνας, κτίριο του 1931) και τα κτίρια των υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας.

Εξαιρέθηκαν τελικά, παρ' ότι ήταν στον αρχικό σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ, τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών απέναντι από τη Βουλή.

"Η αξιοποίηση τους, πέρα από το οικονομικό όφελος, θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργικότητά τους, ενώ η μεταστέγαση δημόσιων φορέων στα ακίνητα της Θηβών και της Λεωφόρου Κηφισίας που παρέμεναν αναξιοποίητα για πολύ καιρό θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου", επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα 28 κτίρια

Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)

Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Παιδείας

Γενικό Χημείο του Κράτους

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

ΕΛ.ΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)

Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής

Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης

A' ΔΟΥ Αθηνών

IZ ΔΟΥ Αθηνών

B' ΔΟΥ Κορίνθου

B' ΔΟΥ Χαλκίδας

ΔΟΥ Σταυρούπολης

ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης

ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων

ΔΟΥ Παλλήνης

IΘ' ΔΟΥ Αθηνών

ΔΟΥ Γλυφάδας

ΔΟΥ Χολαργού

ΔΟΥ Κηφισιάς

Βρυξέλλες: Πωλείται το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπίας

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε επίσης την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση έξι ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό.

Πρόκειται για τέσσερα προξενεία και προξενικές κατοικίες στο Λονδίνο, στο Βελιγράδι, στην Τασκένδη και στην Λιουμπλιάνα, το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, καθώς και ένα οικόπεδο στην Λευκωσία της Κύπρου.

Τα ακίνητα αυτά παρέμεναν επί μακρό χρονικό διάστημα κενά επιβαρύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με σημαντικές δαπάνες συντήρησης.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24