Πολλές είναι η απάντηση. Τα... παλιά τα χρόνια, περιμέναμε ξάγρυπνοι να ακούσουμε θόρυβο από το τζάκι. Να δούμε τη φιγούρα του παχουλού παππού με τα άσπρα γένια και την κόκκινη στολή να αφήνει κάτω από το δέντρο το δώρο μας. Σημάδι ότι υπήρξαμε καλά παιδιά μέσα στη χρονιά.
Τώρα, βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε σημείο να εντοπίζει ακόμη και το που βρίσκεται το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη!
Πως γίνεται αυτό; Η NORAD (η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας) το έκανε, όπως κάθε χρόνο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Παρακολουθεί τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών και καταγράφει την πορεία του.
Στην ιστοσελίδα www.noradsanta.org μπορεί κανείς να δει όλη την πορεία του Άγιου Βασίλη. Από που πέρασε, που άφησε δώρα.
Στην Ελλάδα, έκανε ένα πέρασμα από την Ακρόπολη και τη Σαντορίνη, στη Γαλλία, πέρασε φυσικά μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ, ενώ στο Λονδίνο από τον Πύργο του Λονδίνου, από το London Eye και τη Βουλή... όπως θα δείτε και στα video που ακολουθούν!
Στην ειδική σελίδα της Norad υπάρχει ο χάρτης. Ένα πάτημα με το ποντίκι αρκεί για να δει κανείς από που έχει περάσει ο Άγιος Βασίλης.
{https://youtu.be/1GrqSIUxtQE}

















