Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Εξάρχεια: Στο Αλλοδαπών οι περισσότεροι από 100 μετανάστες που ζούσαν στο κτήριο που εκκενώθηκε

Εξάρχεια: Στο Αλλοδαπών οι περισσότεροι από 100 μετανάστες που ζούσαν στο κτήριο που εκκενώθηκε
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Στην επιχείρηση συμμετείχε και η νέα δίκυκλη ομάδα «Δράση» της ΕΛΑΣ - Συνελήφθησαν δύο μέλη ΜΚΟ

Στο τμήμα Αλλοδαπών οδηγήθηκαν οι περισσότεροι από 100 μετανάστες και πρόσφυγες που ζούσαν στο κατειλημμένο κτήριο που εκκενώθηκε στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας 42 και Μετσόβου.

Στη συνέχεια τα άτομα αυτά αναμένεται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Κατά πληροφορίες στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο μέλη ΜΚΟ που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη προκαλώντας ένταση με τους αστυνομικούς.

Στην επιχείρηση εκτός από άνδρες των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ασφάλειας και της δίωξης ναρκωτικών συμμετείχαν και άνδρες της δίκυκλης ομάδας «Δράση» της ΕΛΑΣ.
Το κτήριο που εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης είχε εκκενωθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο αλλά ένα μήνα άγνωστοι είχαν προχωρήσει σε επανακατάληψή του.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε το κτήριο της Μπουμπουλίνας ήταν παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τελούσε υπό κατάληψη από το 2016.
Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω