Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Μεταφέρονται στην ενδοχώρα 2.380 πρόσφυγες από τη νησιά

Μεταναστευτικό: Μεταφέρονται στην ενδοχώρα 2.380 πρόσφυγες από τη νησιά
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Η μεταφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων

Σε σταδιακή μετακίνηση 2.380 ευάλωτων αιτούντων άσυλο, συμπεριλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών τους, από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, της Χίου, της Κω, της Σάμου και της Λέρου, σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα προχωρήσει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Η μεταφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Στον πληθυσμό των 2.380 ατόμων συμπεριλαμβάνονται 200 αιτούντες άσυλο, ηλικίας άνω των 60 ετών, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειες τους αριθμούν περίπου 650 άτομα. Οι υπόλοιποι 1.730 είναι άτομα κάθε ηλικίας, τα οποία αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Η επιλογή των ευάλωτων ατόμων, που πρόκειται να μετακινηθούν, έγινε έπειτα από αξιολόγηση του ιατρικού τους ιστορικού, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον ΕΟΔΥ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και φορέων της κοινωνίας των πολιτών. Η διαδικασία της μετακίνησής τους στην ενδοχώρα και η εγκατάστασή τους στις δομές φιλοξενίας, θα γίνει σε συνεργασία όλων των ανωτέρω φορέων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Το σύνολο των ατόμων που θα μετακινηθούν, θα φιλοξενηθούν σε δομές, διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24