Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Η τοιχογραφία κοσμεί τοίχο στην ανατολική περίφραξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων επί της οδού Μιχαήλ Καλού, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.
Όπως διαπιστώθηκε, η τοιχογραφία που «αφηγείται» στιγμές από την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, μουντζουρώθηκε στην ταμπέλα που συνοδεύει το έργο. Ήδη ενημερώθηκε η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση.

Η τοιχογραφία κοσμεί τοίχο στην ανατολική περίφραξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, σημείο όπου βρισκόταν η συνοικία Ρεζί Βαρδάρ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη» μέσω του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της τοιχογραφίας ανέλαβε η ομάδα UrbanAct και υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη του δρόμου Same84, με την υποστήριξη της Action Hellas.
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος