Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Κέα: Ξεκόλλησε βράχος 60 τόνων - Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης

Κέα: Ξεκόλλησε βράχος 60 τόνων - Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κέας, Μουζάκη Δημήτρη, εδώ και ένα χρόνο έχει υπάρξει κατολίσθηση στο εκκλησάκι της Χρυσοσπηλιώτισσας δύο βράχων μεγάλων διαστάσεων που είναι πολυ επικίνδυνοι.

Αρχισαν οι εργασίες αναστήλωσης των βράχων στην Χρυσοσπηλιώτισσα, που κρέμονται εδώ και ένα χρόνο στο νησί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κέας, Μουζάκη Δημήτρη, εδώ και ένα χρόνο έχει υπάρξει κατολίσθηση στο εκκλησάκι της Χρυσοσπηλιώτισσας δύο βράχων μεγάλων διαστάσεων που είναι πολύ επικίνδυνοι.

«Οι “κρεμάμενοι” βράχοι βρίσκονται στην περιοχή πάνω από το Δημαρχείο στο εκκλησάκι της Χρυσοσπηλιώτισσας. Πρόκειται για επικίνδυνους βράχους και ιδιαίτερα στο σημείο που βρίσκονται. Υπήρξε όπως προβλέπεται, η ανάλογη μελέτη από γεωλόγο και αυτή τη στιγμή, η εξέλιξη είναι ότι ήρθε ο κ. Σαρέλλας, ειδικευμένος στις κατολισθήσεις. Θα μπει άμεσα συρματόπλεγμα και ανοξείδωτο πλέγμα για να συγκρατεί τους βράχους. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει», ανέφερε.

Από τη δική του πλευρά ο ειδικός κ. Παναγιώτης Σαρέλλας, ειδικευμένος εναερίτης στις κατολισθήσεις και στις βραχοπτώσεις σε δυσπρόσιτα μέρη, δηλώνει τα εξής: «Στην Τζιά εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει μια κατολίσθηση στο εκκλησάκι της Χρύσοσπηλιώτισσας και έχει ξεκολλήσει ένας βράχος γύρω στους 60 τόνους. Το ιδιαίτερο με αυτό και ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ότι βρίσκεται επάνω από το χωριό και απειλεί άμεσα ανθρώπινες ζωές. Καθώς ο βράχος βρίσκεται σε υψόμετρο και αφού ξεκόλλησε πέρσι με έναν εκκωφαντικό θόρυβο στέκεται πλέον σχεδόν από τύχη».

Πηγή: Εthnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος