Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Έπεσε ολόκληρη οροφή αίθουσας σε δημοτικό σχολείο! (Photos)

Έπεσε ολόκληρη οροφή αίθουσας σε δημοτικό σχολείο! (Photos)
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Το 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας εκκενώθηκε και αναμένεται να γίνει έλεγχος σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα - Το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο σχολείο

Ολόκληρη ψευδοροφή σχολικής αίθουσας αποκολλήθηκε και κατέπεσε στο έδαφος στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, τα πρώην Μακεδονικά Εκπαιδευτήρια.

Το περιστατικό συνέβη όταν δεν υπήρχαν οι μαθητές του ΣΤ3 εντός της τάξης, διότι είχαν προγραμματισμένη εκδρομή, και ως εκ τούτου δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, διότι σε διαφορετική περίπτωση το ενδεχόμενο να θρηνούσαμε θύματα θα ήταν πέρα για πέρα αληθινό.

Λίγα λεπτά πριν αναχωρήσουν για την εκδρομή, η καθηγήτρια παρατήρησε μια ρωγμή στην οροφή και άφησε τα παιδιά να βγουν από την τάξη 5 λεπτά πιο νωρίς.
Για τον λόγο αυτό το σχολείο εκκενώθηκε και αναμένεται να γίνει έλεγχος σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν προβλήματα και σε άλλες αίθουσες του σχολείου.

Να σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης της σχολικής μονάδας.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη έδωσε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες για τις εργασίες μόνωσης στην αίθουσα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης αναφέρει: «Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας». “Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας" και συνέχισε λέγοντας: “Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους. Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

«Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν».

Δείτε φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά το makthes.gr:

orofi-epese-4o-dimotiko-pylaias3.jpg
orofi-epese-4o-dimotiko-pylaias4.jpg
orofi-epese-4o-dimotiko-pylaias7.jpg
orofi-epese-4o-dimotiko-pylaias6.jpg
orofi-epese-4o-dimotiko-pylaias2.jpg
orofi-epese-4o-dimotiko-pylaias1.jpg

Πηγή: Μakthes.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24