Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Ανοικτά την Κυριακή τα καταστήματα με απεργία των εργαζομένων

Ανοικτά την Κυριακή τα καταστήματα με απεργία των εργαζομένων
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Ανοικτά από την Κυριακή (13/07) και για έναν χρόνο θα είναι όλα τα καταστήματα σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας, μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για πιλοτική λειτουργία των μαγαζιών τις Κυριακές στις εξής περιοχές: ιστορικό κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, δήμο Μυκόνου, δήμο Θήρας, δήμο Ερμούπολης-Σύρου, δήμο Κω και δήμο Ρόδου.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, είναι έντονες, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, τις Συνομοσπονδίες Εμπόρων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, να καλούν τα μέλη τους να μην εργαστούν στις 13 Ιουλίου.

Μάλιστα, η ΟΙΥΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρωί στον πεζόδρομο της Ερμού. Οι μεγάλες οργανωμένες αλυσίδες εμπορίου πάντως, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, θα είναι ανοικτές.

Να σημειωθεί ότι οι εμποροϋπάλληλοι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την προσωρινή αναστολή και την ακύρωση της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι με το συγκεκριμένο μέτρο ευνοούνται οι πολυεθνικές επιχειρήσεις και "σβήνουν" οι μικρομεσαίες, κάνοντας ακόμη λόγο για αποσύνθεση των εργασιακών σχέσεων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία τους, η εφαρμογή του μέτρου των επτά Κυριακών, που είχε ψηφιστεί πριν από ένα χρόνο, δεν απέδωσε, καθώς τόσο ο τζίρος των καταστημάτων όσο και η απασχόληση υπαλλήλων, δεν παρουσίασαν αύξηση.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24