Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αναστέλλονται και επισήμως οι σχολικές εκδρομές

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αναστέλλονται και επισήμως οι σχολικές εκδρομές
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Στην αναστολή των σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας προχώρησε η κυβέρνηση, όπως προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Στο θέμα των σχολείων αναφέρθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει στο τραπέζι το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα, με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Παρακολουθούμε καθημερινά τα δεδομένα της διασποράς της μετάλλαξης και εμείς και οι ειδικοί επιστήμονες. Θα αξιοποιήσουμε ότι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, πολύ αυστηρά τεστ για να είμαστε σίγουροι κατά την επιστροφή στα σχολεία» είπε.

«Τα πρωτόκολλα που είχαμε στα σχολεία δούλεψαν και καταφέραμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Έκλεισαν μόνο 200 τμήματα από 80.000 τμήματα σε όλη την χώρα. Αν χρειαστεί θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα. Όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Το μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας