Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Νέο Γολγοθά με μέτρα 29 δισ. φέρνει η Λαγκάρντ

Νέο Γολγοθά με μέτρα 29 δισ. φέρνει η Λαγκάρντ
Ένας "άθλος" για τον ελληνικό λαό είναι το αντάλλαγμα για τις επόμενες δόσεις των δανείων. Στην έκθεση που συνοδεύει την έκκριση της δόσεως των 2,2 δισ. για τη χώρα μας,
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «δίνει γραμμή» για πρωτογενή πλεονάσματα 5% το 2014 και εφεξής. Περιγράφει όμως και τα «κρυφά μέτρα» της περιόδου 2013-2014, ύψους 29 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνουν και την περικοπή συντάξεων!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση, οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επανακαθορισθεί και απαιτούν μεγαλύτερες προσπάθειες προσαρμογής για πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ για το 2014 (έναντι πρόβλεψης 2,8% ως τώρα) με την προσδοκία ότι το πλεόνασμα αυτό δεν θα πέσει κάτω από το 4% έως το 2020.

Για το 2012-13, οι συμφωνημένοι στόχοι του προγράμματος θα διατηρηθούν. Ωστόσο απαιτείται σημαντική προσπάθεια από φέτος κιόλας: μέτρα 8% του ΑΕΠ για τους στόχους της διετίας 2011-12 (περίπου 16 δισ. ευρώ) και επιπλέον 6% του ΑΕΠ (άλλα 13 δισ. ευρώ) για την διετία 2013-14, ώστε να επιτευχθεί τότε πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ.

Ποια είναι τα νέα μέτρα του 2011-2012; Η έκθεση περιγράφει τους βασικούς άξονες και από πού θα εξοικονομηθούν τα ποσά:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας