Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Προανάκριση για τη φωτιά τις δύο θαλαμηγούς στη Μαρίνα του Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής

Προανάκριση για τη φωτιά τις δύο θαλαμηγούς στη Μαρίνα του Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής Φωτογραφία: EUROKINISSI
Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή του Νέου Μαρμαρά για την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/11 σε δυο θαλαμηγούς στη μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Από τη Λιμενική Αρχή του Νέου Μαρμαρά που διενεργεί την προανάκριση ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες των δύο θαλαμηγών για την υποχρέωσή τους όσον αφορά την ανέλκυση και για τις ενέργειες τους ως προς τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για δύο σκάφη ένα ελληνικής σημαίας και το δεύτερο βουλγαρικής, τα οποία παραμένουν στο σημείο κατεστραμμένα και ημιβυθισμένα, ενώ περιμετρικά τους έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα.

Η φωτιά ξέσπασε, χθες τα ξημερώματα, με δυνάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής να κινητοποιούνται άμεσα για την κατάσβεσή της.

Εξαιτίας της φωτιάς και του κινδύνου επέκτασης της σε διπλανά σκάφη, χρειάστηκε να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο άλλα σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα στο σημείο, κάτι που έγινε με τη συνδρομή του Λιμενικού.

Επιπλέον στήθηκε φράγμα εντός της θάλασσας προκειμένου να περιοριστεί τυχόν ρύπανση από τα φλεγόμενα σκάφη.

Τέλος, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός από το περιστατικό ενώ στα δύο σκάφη που τυλίχθηκαν στις φλόγες δεν υπήρχαν άτομα την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, εφαρμόστηκε τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής.

«Τα σκάφη μεθορμίστηκαν σε ασφαλές σημείο εντός της μαρίνας, με σκοπό να μην επεκταθεί σε παρακείμενα σκάφη η πυρκαγιά, η οποία κατασβήστηκε από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (...) τα οποία είχαν σπεύσει στο σημείο», εξηγείται στην ανακοίνωση.

Τα δύο σκάφη δεν θεωρείται πως εγείρουν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα, ενώ, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατόπιν ελέγχου δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο ακόμα σκάφη που ελλιμενίζονταν στο σημείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24