Ο νεότερος και ισχυρότερος μέχρι στιγμής σεισμός των 4,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 15,2 χιλιομέτρων και επίκεντρο 22 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο νεότερος και ισχυρότερος μέχρι στιγμής σεισμός των 4,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 15,2 χιλιομέτρων και επίκεντρο 22 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Νωρίτερα, ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 13,5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 21 χιλιόμετρα Νότια- Νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Σε επικοινωνία του CNN Greece με το γραφείο του δημάρχου Σαντορίνης, έγινε γνωστό πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
Σε διάστημα περίπου δύο ωρών έχουν καταγραφεί περισσότερες από 20 σεισμικές δονήσεις. Πρόκειται, όπως δήλωσε νωρίτερα ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην ΕΡΤ, για μια έντονη σεισμική ακολουθία με επίκεντρο την περιοχή της Ανύδρου.
«Είναι μια τυπική σεισμική ακολουθία με έντονα χαρακτηριστικά» εξήγησε και διευκρίνισει «επειδή η περιοχή έχει σημαντικά ρήγματα, δεν αποκλείουμε να γίνει κάποιος μεγαλύτερος σεισμος».
Ο αμέσος προηγούμενος μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή καταγράφεται 18 χιλιόμετρα Βόρεια - Βορειοδυτικά της Ανάφης, είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10,2 χιλιομέτρων.

Ερωτώμενος εάν οι σεισμοί σχετίζονται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης, ο κ. Παπαζάχος δήλωσε πως πρόκειται για «σύμπτωση» καθησυχάζοντας τους πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της ανησυχίας που έχει προκληθεί από το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων που «ταρακουνούν» τα τελευταία 24ωρα τις Κυκλάδες, βρίσκονται σε ισχύ προληπτικά μέτρα.
Μετά την ενδελεχή εξέταση όλων των μέχρι τώρα δεδομένων, σημειώθηκε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται στην περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού, αυξημένη σεισμική ακολουθία. Διευκρινίστηκε πως αυτή η σεισμική δραστηριότητα δεν σχετίζεται με ηφαιστειακή δραστηριότητα, καθώς οφείλεται σε υποθαλάσσια ρήγματα με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε
Πηγή: cnn.gr
Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
ΗΛΕΙΑ LIVE
Δήμητρα Βέλμαχου Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ 105224221 • ΔΟΥ Πύργου
Aρ. Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 • Μ.Η.Τ. #242102
Αγ. Κυριακής 4 • Τ.Κ. 27131 • Πύργος Ηλείας
Τηλ.: 26210 30400 • E-mail: [email protected]
Ιδιοκτήτρια / Διευθύντρια / Διαχειρίστρια /
Δικαιούχος Ονόματος Τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου
Διευθυντής Σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης
Δημοσιογραφικό Τμήμα: 6976 869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212
SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Up & High MediaCopyright © 2011 - 2026 ΗΛΕΙΑ LIVE. All rights reserved.
Developed by Nuevvo.