Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Με δάκρυα ξέσπασαν οι συμμαθητές της άτυχης 17χρονης

Με δάκρυα ξέσπασαν οι συμμαθητές της άτυχης 17χρονης
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Παγωμένοι οι συμμαθητές της 17χρονης Νατάσας, άκουσαν τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας να τους ανακοινώνει τα δυσάρεστα νέα από το Νοσοκομείο Αγιος Ευγένιος της Ρώμης: «Εχουμε τη συνδρομή ψυχολόγων στο σχολείο μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, όσο περισσότερο μπορούμε. Οι ψυχολόγοι βρίσκονται συνεχώς εδώ», λέει στο theTOC o Διευθυντής του Λυκείου Νίκος Κατσιανίδης. «Φώναξα όλα τα παιδιά στην αίθουσα και τους μίλησα για το δυσάρεστο γεγονός», αναφέρει.

Αλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι σιωπηλοί, άλλοι αγκαλιασμένοι, προσπαθούσαν να χωρέσουν στο μυαλό τους την απώλεια της φίλης τους στην εξαήμερη εκδρομή τους.

Οι γονείς δώρισαν τα όργανά της

Η 17χρονη Νατάσα, πάλεψε επί μία εβδομάδα να κρατηθεί στη ζωή. Βρισκόνταν διαρκώς σε μηχανική υποστήριξη. Ομως, το πρωί, οι γιατροί στο νοσοκομείο στη Ρώμη ανακοίνωσαν στους γονείς της, που βρίσκονταν εκεί, ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Οι γονείς έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά των οργάνων. Και οι διαδικασίες ξεκίνησαν αμέσως και ολοκληρώθηκαν στις 11 το πρωί.

Οι γονείς συντετριμμένοι πρόκειται να επιστρέψουν τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα. Η σορός της άτυχης κοπέλας θα φτάσει στην Ημαθία σε περίπου μια εβδομάδα. Κοντά στους γονείς βρίσκεται ο Ελληνας υποπρόξενος στην ιταλική πρωτεύουσα Νίκος Τζωίτης.

Οι Ιταλοί γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με δύο αλλεπάλληλες επεμβάσεις, αλλά τα εγκεφαλικά τραύματα και το οίδημα που παρουσιάστηκε στη συνέχεια, δεν επέτρεψαν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Εισαγγελέας Ρώμης: Ακρα μυστικότητα

Η ιταλική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες υπό την εντολή του εισαγγελέα της Ρώμης για άκρα μυστικότητα και διασφάλιση του απορρήτου των ανακρίσεων, που θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η μαθήτρια έπεσε από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου του ξενοδοχείου οδό Cristoforo Colombo.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 4ης Μαρτίου, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, σήμερα.

Η άτυχη μαθήτρια ένιωσε κάποια αδιαθεσία. Ανέβηκε στο δωμάτιό της, πήρε παυσίπονο, επικοινώνησε με τη μητέρα της και την ενημέρωσε γι' αυτό.
Αργότερα, κατέβηκε στο εστιατόριο και έφαγε με τους συμμαθητές της, αλλά το βράδυ και πάλι δεν ένιωθε καλά.

Οι στιγμές από εκεί και πέρα και μέχρι την πτώση της από το μπαλκόνι είναι το αντικείμενο της έρευνας των ιταλικών αρχών.

Το υπουργείο Παιδείας εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της 17χρονης μαθήτριας διαβεβαιώνοντας ότι θα προσφέρει την αμέριστη συμπαράσταση.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω