Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Απειλούνται σπίτια – Σηκώθηκαν εναέρια

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Απειλούνται σπίτια – Σηκώθηκαν εναέρια Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI
Ήχησε το 112 - Δυνάμεις της Αστυνομίας συνδράμουν στην απομάκρυνση των κατοίκων από τις οικίες τους για λόγους ασφαλείας καθώς η φωτιά φαίνεται να κινείται εκτός ελέγχου
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή μεταξύ Πλατανότοπου Μαΐστρου και Άβαντος, και δείχνει να εξελίσσεται εκτός ελέγχου. Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός καθώς απειλούνται σπίτια και πολίτες απομακρύνονται για λόγους ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το evros24.gr, οι φλόγες έχουν πλησιάσει κατοικημένες περιοχές ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας συνδράμουν στην απομάκρυνση των κατοίκων από τις οικίες τους. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εναέρια μέσα, με ελικόπτερα να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από τις εστίες της πυρκαγιάς.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στο ρέμα Ειρήνης. Κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο της 7ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, εθελοντές, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην κατάσβεση συνδράσμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ήχησε το 112

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Στις 13:13 ήχησε το 112 στα κινητά τους, με μήνυμα από την Πολιτική Προστασία που καλεί όσους βρίσκονται στον Μαΐστρο – Ρέμα Ειρήνης να απομακρυνθούν άμεσα προς Αλεξανδρούπολη.

Την τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη δυσχεραίνουν σημαντικά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι που επικρατούν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυξάνουν τον κίνδυνο για πυρκαγιά σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για πολλές περιφέρειες ο κίνδυνος για πυρκαγιά χαρακτηρίζεται πολύ υψηλός (επίπεδο 4).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (πλην ΠΕ Ευρυτανίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Ιωαννίνων, ΠΕ Πρεβέζης, ΠΕ Θεσπρωτίας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Κιλκίς, ΠΕ Σερρών)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου).

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

vlaxantoni pop xmas24