Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Πρόσκρουση φέρι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - 11 τραυματίες

Πρόσκρουση φέρι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - 11 τραυματίες
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Εκατόν ογδόντα επτά επιβάτες, 35 ΙΧ, τρία φορτηγά και τρία λεωφορεία επέβαιναν στο φέρυ μπόουτ «Ανω Χωρα 2» που προσέκρουσε στις 10.45 το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άτομα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα μεταξύ των τραυματιών είναι επτά παιδιά και δύο συνοδοί καθηγητές, που πήγαιναν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Στο νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκαν μια καθηγήτρια και δυο μαθητές για προληπτικούς λόγους. Τόσο οι μαθητές, όσο και η καθηγήτρια φέρουν εκδορές και αρχικά είχαν μεταφερθεί μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Β' Λυκείου Κέρκυρας, μπορεί να προκλήθηκε αναστάτωση αλλά δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό που να δημιουργεί ανησυχία. Άμεσα αναμένεται -κατόπιν συνεννόησης και με τη β' βάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας- να αποφασισθεί εάν τα παιδιά θα συνεχίσουν ή όχι το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη.

Επίσης άλλα τρία άτομα, μία γυναίκα, ένα παιδί και ένας παππούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Φιλιάτες. Μέχρι στιγμής τα αίτια της πρόσκρουσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και οι έρευνες των Λιμενικών Αρχών για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα οχήματα που υπέστησαν ζημιές βρίσκονταν στον προβλήτα του λιμανιού και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε πιθανότατα κάποιο μηχανικό πρόβλημα στον καταπέλτη.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας