Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Κλειστό λόγω κατολισθήσεων το λιμάνι της Σαντορίνης - Τι εξηγεί καθηγητής

Κλειστό λόγω κατολισθήσεων το λιμάνι της Σαντορίνης - Τι εξηγεί καθηγητής Φωτογραφία: EUROKINISSI
Έκλεισε το απόγευμα της Πέμπτης (19/03) το λιμάνι της Σαντορίνης, με εντολή εισαγγελέα, εξαιτίας κατολισθήσεων.
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Αναλυτικά, χθες νωρίς το μεσημέρι σημειώθηκαν πτώσεις βράχων στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Αθηνιού, με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετή ώρα ο δρόμος, μέχρι οι βράχοι να απομακρυνθούν.

Οι κατολισθήσεις φαίνεται πως προέκυψαν μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί προχθές το βράδυ, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προκάλεσε διάβρωση του εδάφους.

Στο νησί αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο μηχανικών ώστε να γίνει αυτοψία. Μέχρι τότε, στην περιοχή ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dh7dhfs2wj9t?integrationId=eexbs1blhykrzwj}

«Δεν συνδέεται με το περσινό φαινόμενο»

Ο καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας και Γεωτεχνικής Μηχανικής του ΕΜΠ, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ πως: «Δεν συνδέεται με το περσινό φαινόμενο, συνδέεται με τη γενικότερη σεισμικότητα της περιοχής».

«Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 460 σεισμοί στην περιοχή της Σαντορίνης, αλλά λόγω του μικρού μεγέθους δεν έχουν ενοχλήσει κανέναν», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Πηγή: Cnn.gr

 

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24