Το λιμάνι της Μυτιλήνης μετά από επτά ημέρες αποκλεισμού λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών είναι πλέον ανοικτό.
Απόφαση την οποία επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107.7 ο περιφερειάρχης είπε ότι ο νέος
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγγειλε χτες πακέτο στήριξης ωστόσο αυτό που κάνει τους κτηνοτρόφους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ταχύτητα των υπηρεσιών του κράτους.
«Ο κόσμος επειδή αμφισβητεί την ταχύτητα του κράτους, έχει διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις, είτε πλημμυρών, είτε σεισμών, είτε ασθενειών, αργεί να ανταποκριθεί, φοβάται ο κόσμος ότι θα αργήσουν. Και έρχονται οι κτηνοτρόφοι, μου λένε, έχω τρία παιδιά, τι κάνω»;
Λιμενικό και αστυνομία ζήτησαν την αποχώρηση των κτηνοτρόφων
Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», κανονικά διεξάγεται η κίνηση φορτηγών και εμπορευμάτων από το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου μετά την επέμβαση της Αστυνομίας και του Λιμενικού που ζήτησαν την αποχώρηση των κτηνοτρόφων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από τον χώρο, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν μια τόσο μικρή ομάδα να διατηρεί μπλόκο απαγόρευσης φορτηγών στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Λίγη ώρα αργότερα, το μπλόκο λύθηκε και η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται.
Πηγή: cnn.gr
























