Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Από 1η Ιουνίου βγαίνουν στις παραλίες οι ναυαγοσώστες

Από 1η Ιουνίου βγαίνουν στις παραλίες οι ναυαγοσώστες Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Την 1η Ιουνίου θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες και ναυαγοσώστριες, καθώς ξεκινά και επισήμως η καλοκαιρινή περίοδος.
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Η ναυαγοσωστική περίοδος διαρκεί από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και κατά τους μήνες αυτούς οι ναυαγοσώστες βρίσκονται σε υπηρεσία καθημερινά τουλάχιστον μεταξύ 10:00 και 18:00.

Να σημειωθεί, δε, πως η παρουσία ναυαγοσωστών στις οργανωμένες παραλίες της χώρας καθίσταται υποχρεωτική.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dirkm1uaxx09?integrationId=eexbs1blhykrzwj}

Στο μεταξύ, κάθε δήμος οφείλει να έχει εξοπλισμένους και πιστοποιημένους ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες και οργανωμένες ακτές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ατυχημάτων και έρευνα που διεξήχθη το 2024, η πιο ευάλωτη κοινωνική μερίδα της κοινωνίας στο θέμα των πνιγμών, είναι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών. Το 83% των ανθρώπων είναι αυτοί οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό στη θάλασσα και το 64% από αυτών, αφορά Έλληνες.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας