Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Κρίσιμες ώρες για το "κούρεμα" του χρέους

Κρίσιμες ώρες για το "κούρεμα" του χρέους
Με την παρουσία και του εκπροσώπου τύπου του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) -φθάνει σε λίγες ώρες στην Αθήνα από τις ΗΠΑ- αναμένεται να συνεχιστούν νωρίς
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

σήμερα το απόγευμα οι συνομιλίες μεταξύ του Τσαρλς Νταλάρα και των Λουκά Παπαδήμου και Βαγγέλη Βενιζέλου για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI+).

Η χθεσινή συνάντηση των δυο πλευρών χθες διήρκησε περισσότερες από τρεισήμισι ώρες γεγονός που καταδεικνύει ακόμα μια πράξη του μαραθώνιου διαβουλεύσεων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιγή ιχθύος για την πορεία των συζητήσεων εν τούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι :

· Το κλίμα που φαίνεται πως επικρατεί μετά και τις τελευταίες αυτές διαπραγματεύσεις είναι αυτό της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί τελικώς προς όφελος της Ελλάδας, το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων! Όπως εξάλλου τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος οι συνομιλίες θα συνεχισθούν και τις επόμενες ώρες, κάτι που επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του και το ΙΙF.

· Το τελικό επιτόκιο φαίνεται να διαμορφώνεται ίσως και κάτω του 4% τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ζωής των νέων ομολόγων που θα λάβουν οι πιστωτές της Ελλάδος τα οποία εκτός απρόοπτου θα έχουν διάρκεια 30ετη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για κουπόνι 3% γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί έκπληξη καθώς μέχρι πριν από λίγες ημέρες το IIF πρότεινε το επιτόκιο να είναι πέριξ του 5 έως 5,5%.

"Οι πιέσεις της Γερμανίας ήταν μεγάλες για κουπόνι που δεν θα ξεπερνά το 4%» δήλωσε στο protothema.gr κορυφαίος έλληνας αξιωματούχος. "Έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος ωστόσο κάνεις δεν μπορεί να πει ότι έχουν φτάσει στο τέλος . Πάντως σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή ή το αργότερο έως την Κυριακή το απόγευμα ", εξήγησε ο ίδιος αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο εάν όλα πάνε καλά τότε η Ελληνική Δημοκρατία θα πρέπει να ανακοινώσει τους όρους της όλης διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας