Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη: Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στην πρώτη καταγγέλλουσα για ψευδή καταμήνυση

Υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη: Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στην πρώτη καταγγέλλουσα για ψευδή καταμήνυση Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, υπόθεση για την οποία ο ηθοποιός είχε αθωωθεί.
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Η απόφαση των δικαστών ήταν αντίθετη με την εισαγγελική πρόταση. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή της κατηγορουμένης, εκτιμώντας ότι δεν προέκυπταν επαρκή στοιχεία για την ενοχή της. Το δικαστήριο, παράλληλα, της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η μήνυση του Πέτρου Φιλιππίδη

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο Πέτρος Φιλιππίδης σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, μετά την αθώωσή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο ηθοποιός έχει καταδικαστεί για δύο απόπειρες βιασμού, ενώ η υπόθεση εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, όπου έχει ασκηθεί αναίρεση.

Η αντίδραση στο ακροατήριο

Μετά την ανακοίνωση της ενοχής της γυναίκας, ακούστηκε από το ακροατήριο η φωνή «Ντροπή!», με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά:

«Εγώ θέλω όταν γυρίσω σπίτι μου να είμαι ήσυχος. Αν κάνω λάθος είμαι άνθρωπος και μπορεί να συμβεί. Να είστε σίγουρη ότι έπραξα κατά συνείδηση. Θα μπορούσα να έρθω και να πω “άσε μωρέ να μη γίνουμε θέμα”. Εγώ δε σπούδασα για να κάνω αυτό όμως. Κρίνω κατά συνείδηση. Ούτε μάντης είμαι ούτε και Θεός».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

topintzis vakalaos 2025 400Χ700
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας