Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Εικόνες "αποκάλυψης": Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Λακωνία - Σοβαρά προβλήματα στην Αττική

Εικόνες "αποκάλυψης": Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Λακωνία - Σοβαρά προβλήματα στην Αττική
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Βροχές "έπνιξαν" τη Δυτική Ελλάδα - 70 κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στην Αττική - Ο άνεμος "πήρε και σήκωσε" αυτοκίνητα στη Σκάλα Λακωνίας - "Ποτάμια" οι δρόμοι στην Πρέβεζα - Καταστροφές στην Καλαμάτα

Από τη Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε να σαρώνει τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους, τις βροχές και τις καταιγίδες.

Από χθες το βράδυ, αλλά κυρίως σήμερα το πρωί, Καλαμάτα, Πρέβεζα, Σκάλα Λακωνίας, Ιθάκη δοκιμάζονται από την κακοκαιρία, ενώ σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στην Αττική, καθώς στις περισσότερες περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς και μαύρα σύννεφα έχουν σκεπάσει την ίδια ώρα την Αθήνα.

Μάλιστα, μέχρι τις 11 το πρωί η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περισσότερες από 70 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων στην Αττική, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε Καλλιθέα, Σεπόλια, Γλυφάδα, Νίκαια και Μάνδρα. Προβλήματα σημειώθηκαν, όμως, και όσον αφορά και στην μετακίνηση των πολιτών όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια ως τον συγκεκριμένο σταθμό για περίπου 20 λεπτά. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους της Αθήνας πραγματοποιείται, σύμφωνα με την τροχαία, με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω της βροχής.

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Σκάλα Λακωνίας

Την ίδια ώρα, μαγαζιά διαλυμένα, δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την περιοχή της Σκάλας στη Λακωνία.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το πρωί της Δευτέρας, όταν όπως λένε κάτοικοι στο apela.gr, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος κατάφερε να αναποδογυρίσει ακόμα και αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα. Συνεργεία του δήμου και της ΔΕΗ, αποκαθιστούν τις βλάβες που που προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Επίσης, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

«Έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές και καταστροφές στη Σκάλα. Βρισκόμαστε από νωρίς εδώ με τις τεχνικές υπηρεσίες και κάνουμε καταγραφή σε συνεργασία και με τον δήμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», είπε η αντιπεριφερειάρης Λακωνίας Ντία Τζανετέα. Ανέφερε ότι η κακοκαιρία που έπληξε τη Λακωνία ήταν σφοδρότατη και στη Σπάρτη το χαλάζι που έπεφτε ήταν σε μέγεθος πέτρας.











Καλαμάτα: Το νερό σάρωσε το νεκροταφείο

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα και στην Καλαμάτα καθώς η πρωινή δυνατή καταιγίδα, λίγα λεπτά μετά τις 7 αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από το Ασπρόχωμα προκάλεσαν τεράστιες ζημιές και σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, μετακινήθηκαν βαρέως τύπου μηχανήματα και αναποδογύρισαν δύο νταλίκες στη νέα είσοδο της Καλαμάτας. Χαρακτηριστικό ήταν ότι άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος! Αυτή την ώρα Αστυνομία και Πυροσβεστική καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημιές αλλά και να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία. Παράλληλα, διακόπηκε για ώρες η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών και η κυκλοφορία στην νέα είσοδο Καλαμάτας διεξαγόταν μερικώς. Ζημιές σημειώθηκαν σε κηπευπτικά, αλλά και σε ελιές. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία στη λεωφορό Αθηνών, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή για ώρα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Πρέβεζα: «Ποτάμια» οι δρόμοι

Στην Πρέβεζα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.





Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς η κακοκαιρία μεταφέρεται και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.





Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών. Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.
Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης. Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε την Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σύμφωνα με το οποίο έχει ξεκινήσει σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά:
1. Τη Δευτέρα (21-09-2015) σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

2. Την Τρίτη (22-09-2015) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

3. Την Τετάρτη (23-09-2015) σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (24-09-2015).

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24