Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Έστειλαν τα ΜΑΤ στους κατοίκους στα Διαβατά για το κέντρο προσφύγων

Έστειλαν τα ΜΑΤ στους κατοίκους στα Διαβατά για το κέντρο προσφύγων
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Η κυβέρνηση αγνόησε τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, λένε οι κάτοικοι και τους κατηγορούν για εμπαιγμό - Έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με σύνθημα «όχι άλλη υποβάθμιση» και στο στρατόπεδο φωνάζοντας «κάντε τους χώρους σχολεία και παιδικές χαρές, όχι στα στρατόπεδα - φυλακές»

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους τα ξημερώματα στην πύλη του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση τη δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στη μετατροπή του χώρου σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Στις 05:30 π.μ. δυνάμεις των ΜΑΤ και άντρες της Τροχαίας με τη βοήθεια δικυκλιστών των ομάδων Ζήτα και Δίας απέκλεισαν την πρόσβαση στο στρατόπεδο, αφού πρώτα απομάκρυναν τους περίπου 15 κατοίκους που διανυκτέρευαν στο σημείο.



Στη διάρκεια της επιχείρησης δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο, μέχρι να τους επιτραπεί η είσοδος.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα υπηρεσίας για τη διακοπή εργασιών.



Ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό. «Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος.



«Αντ' αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.

Η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο της Συμμαχικής Οδού.







Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24