Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Πεδίο μάχης στο λιμάνι του Ηρακλείου - Αγρότες εναντίον ναυτεργατών

Πεδίο μάχης στο λιμάνι του Ηρακλείου - Αγρότες εναντίον ναυτεργατών
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το λιμάνι του Ηρακλείου με άγριες αντιπαραθέσεις ανάμεσα αγρότες - που αντιδρούν στην συνεχιζόμενη για όγδοη ημέρα απεργία της ΠΝΟ - και ναυτεργάτες.

Σύμφωνα με το cretapost, «oι αγρότες, που έχουν από νωρίς το απόγευμα στρατοπεδεύσει στο λιμάνι, θέλουν εδώ και τώρα να φορτώσει το πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα τους ώστε να αποπλεύσει για Πειραιά.

Αντίθετη ωστόσο άποψη έχουν οι ναυτεργάτες οι οποίοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να σπάσουν την απεργία.

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μερικοί αγρότες, εξαγριωμένοι, προσπαθούν να λύσουν τους κάβους του Blue Horizon που είναι δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών

Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο οπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την ''αντίπαλη πλευρά'' να απαντά με… ρίψεις νερού!

Σύμφωνα με το neakriti.gr αίσθηση προκαλεί η καταγγελία αγρότη από την Ιεράπετρα ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο καπετάνιος του πλοίου έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί απο την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι από τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες.

Τελικά το πλοίο αναχώρησε χωρίς να φορτωθούν κηπευτικά.

Πάντως αποφασισμένοι είναι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι κατέφτασαν μετά τις 17.00 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου και δηλώνουν ανυποχώρητοι καθώς όπως λένε θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου επιβιβαστούν 150 νταλίκες με κηπευτικά σε πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24