Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική
Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στην αντιτρομοκρατική. Λίγο πριν τις τέσσερις ξεκίνησε ένα απίστευτο θρίλερ στα γραφεία της γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικών Microsoft
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και με βάση τη μαρτυρία του φύλακα του κτιρίου, ένα τέταρτο πριν τις τέσσερις ένα “βανάκι” πλησίασε στο κτίριο.

Ξαφνικά και πριν προλάβει να αντιδράσει ο φύλακας ο οδηγός έβαλε όπισθεν και εισέβαλε με το βαν στην είσοδο των εγκαταστάσεων. Αμέσως τρία άτομα κατέβηκαν, απείλησαν τον φύλακα και τον διέταξαν να απομακρυνθεί.

Στη συνέχεια οι δράστες περιέλουσαν τον χώρο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.Μέσα στο βαν οι δράστες είχαν τοποθετήσει “γκαζάκια” τα οποία εξερράγησαν με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη φωτιά στον χώρο.

Οι φλόγες κάλυψαν το κτίριο ως και τον τρίτο όροφο. Μέσα στον πανικό οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι κατάφεραν να εξαφανιστούν. Ο φύλακας ενημέρωσε την πυροσβεστική που κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ζώσει το κτίριο ενώ το “βαν” που χρησιμοποίησαν οι δράστες μεταφέρεται ήδη στα εργαστήρια για εξέταση.

Στο κτίριο εργάζονται συνολικά 125 άτομα. Ευτυχώς οι δράστες επέλεξαν ώρα κατά την οποία πλην του φύλακα τον οποίο απομάκρυναν δεν υπήρχαν άλλα άτομα στο χώρο και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το “χτύπημα” θεωρείται αρκετά σοβαρό, τόσο λόγω του στόχου που επέλεξαν οι δράστες, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν, καθώς ο πρωτοφανής τρόπος που επέλεξαν να “χτυπήσουν” δείχνει μια αναβάθμιση στον επιχειρησιακό τρόπο δράσης κάποιων ομάδων.

Το βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες παραπέμπει σε άλλα δύο περιστατικά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η επίθεση αυτή συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά επιθέσεων που στο παρελθόν έχουν γίνει από τις οργανώσεις “Μηδενική Ανοχή” και “Επαναστατική Δράση”.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος