Μέσω tweet έγινε γνωστός ο θάνατος του Έλληνα πιλότου απο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
"Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ" αναφέρει ο υπουργός.
Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο πτώσης του Mirage 2000-5 της πολεμικής Αεροπορίας εντόπισαν πριν από λίγο τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε ένα σημείο περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά.




















