Βελτίωση της ήδη υφιστάμενης διμερούς αμυντικής συνεργασίας με πρόσκληση συμμετοχής της Κροατικής Πολεμικής Αεροπορίας στην πολυεθνική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ” της ΠΑ, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ στην Κροατία
Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος μετέβη στην Κροατία κατόπιν προσκλήσεως του Κροάτη ομολόγου του Στρατηγού Mirko Šundov, συζήτησαν μια σειρά ενεργειών για την περαιτέρω σύσφιξη της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή της Κροατικής Αεροπορίας στον ΗΝΙΟΧΟ αλλά και συνεκπαιδεύσεις σε ασκήσεις Ερεύνης – Διασώσεως (SAR).
Η ενδεχόμενη συμμετοχή κροατικών MiG-21 θα αυξήσει πάντως ακόμη περισσότερο την ποικιλία των τύπων που συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή διεθνή αεροπορική άσκηση της ΠΑ, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση, προσθέτοντας έναν τύπο μαχητικού που αποτελεί «κλασσική» απειλή και θα μπορούσε να έχει εξαιρετική προοπτική ιδίως σε ρόλο «Aggressor».



















