Η απόφαση για απεργία (και όχι κατάληψη όπως ήταν η δεύτερη πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία) συνάδει και με την απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) για 24ωρη απεργία, σήμερα Πέμπτη, όλων των υπαλλήλων των περιφερειών, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας - απολύσεις εργαζομένων.
Να σημειωθεί ότι για μια ακόμα φορά η συνέλευση καταδίκασε την στάση της ΑΔΕΔΥ η οποία την ίδια ημέρα ( σήμερα δηλαδή ) έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση στάσης εργασίας (από 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου), συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μ.μ. και πορεία προς το υπουργείο Διοικητής Μεταρρύθμισης.
Ο πρόεδρος Χ. Μικέλης κατά την χθεσινή ενημέρωση τόνισε ότι βρίσκονται σε συντονισμό κυρίως με τους συλλόγου των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας. Η Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων στις Π. Ε από την πλευρά της ανακοίνωσε, όπως τόνισε ο πρόεδρος , ότι στηρίζει και καλύπτει τις όποιες κινητοποιήσεις (απεργίες,κ.λ.π.) των συναδέλφων σε όλες τις Περιφέρειες που αποφασίστηκαν από τις επιτροπές αγώνα ,τα Διοικητικά τους Συμβούλια ή τις Γενικές τους Συνελεύσεις για να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος μας. Τους καλεί δε-σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς του Δημοσίου - να εντείνουν τη δράση τους ώστε να ανατραπεί η κατεδάφιση και των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζομένων που επιχειρείται από την Κυβέρνηση για τον εξευμενισμό των δανειστών.
Ποιες είναι οι κενές θέσεις;
Ο κ. Μικέλης, ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση του Συλλόγου ( σε συνεργασία και με τους υπολοίπους) να απευθυνθούν με επιστολή τους στην ΑΔΕΔΥ, ώστε να απαιτήσει επίσημα από το Υπουργείο να τους γνωστοποιήσει ποιες ακριβώς και που είναι κατανεμημένες οι «ελεύθερες θέσεις», αλλά και τα σεμινάρια που υπόσχεται το υπουργείο για την επανεκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων.
Εν κινδύνω όλη η κοινωνία
Στο γεγονός ότι απαιτείται η συγκρότηση ομάδων δουλειάς, προκειμένου να αναλάβουν την σύνταξη κειμένων, την έκδοση φυλλαδίων κ.λπ ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τον αγώνα που δίνουν, που δεν αφορά μόνον τους απειλούμενους με απόλυση δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά την υπεράσπιση του δικαιώματος για δουλειά όλων των εργαζομένων και την επιβίωση των δομών των ΟΤΑ και των δυο βαθμών, αναφέρθηκε ο γραμματέας του Συλλόγου Α. Ασημακόπουλος.
Το ότι δεν έχει εκφραστεί η συμπαράσταση στον αγώνα τους ούτε καν των πρωτοβάθμιων σωματείων (με τα οποία το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν μαζί στους δρόμους), αποδόθηκε και σε ένα έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς τους και επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών με όλους τους εργαζόμενους και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των όλων των υπολοίπων κλάδων, γιατί είναι κοινός αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων και την κατάργηση στην πράξη των συνεπειών τους. Αποφασίστηκε μάλιστα στην σημερινή τους συνέλευση να κληθούν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που εκλέγονται στο νομό.
Τέλος συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται με την λειτουργία άλλων υπηρεσιών που συστεγάζονται στο Διοικητήριο, λόγω των καταλήψεων και το πώς θα αντιμετωπισθούν, αλλά αναπτύχθηκε και ένας προβληματισμός για το πώς θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί ο αγώνας τους στο αμέσως προσεχές μέλλον.

















