Η χθεσινή συνέλευση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, λόγω της διεξαγωγής προβολών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Για Παιδιά και Νέους, στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου, από τις δέκα π.μ
Οι μετέχοντες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ένα μήνα τώρα, ήταν ενήμεροι και της νέας νομοθετικής πράξης, βάσει της οποίας ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προχωρήσει στην διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ΙΔΑΧ, στηριζόμενος στα στοιχεία ( του 2012) της απογραφής των υπαλλήλων.
Ωστόσο ουδείς πιστεύει ότι είναι δυνατόν αυτό να συμβεί στην πράξη αυτή τη στιγμή καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε ΟΤΑ, Π. Ε και σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Πάντως το Δ. Σ του Συλλόγου, στηριζόμενο σε προηγούμενη απόφαση της γενικής συνέλευσης, έστειλε ψήφισμα στην διοίκηση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις Π. Ε με το οποίο ζητείται η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου με θέμα την αντίδραση στα μνημονιακά μέτρα, χωρίς κατ΄ουσία να περιμένουν θετική ανταπόκριση.
Είναι πλέον «κοινό μυστικό» ότι η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση που ακόμα «κρατά» πιέζοντας για κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στις απολύσεις των υπαλλήλων της «πρώτης φουρνιάς», είναι η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Βάσει του δικού της πλαισίου κινητοποιήσεων, προσαρμόζουν την τακτική τους και τα λοιπά «ορφανά » πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.
Αίτημα σύγκλησης συνεδρίου της Ομοσπονδίας
«Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε ότι για την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε θα πρέπει να υπάρχει συλλογική και ενιαία αντίδραση από όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους αναλαμβάνοντας η Ομοσπονδία την ευθύνη σχεδιασμού.
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε να αιτηθεί την σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, με θέμα τη λήψη αποφάσεων για συντονισμένες ενέργειες αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
Με δεδομένο την λεηλασία των οικονομικών, συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τις προαναγγελθείσες απολύσεις και την απαξίωση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, θα πρέπει η Ομοσπονδία να αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναδειχτούν μέσα από ένα συνέδριο.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα το δευτεροβάθμιο και το τριτοβάθμιο όργανό μας δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σε αυτή τη φάση της ιστορίας το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν μπορεί να έχει παθητική στάση. Πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην εφαρμογή μιας κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση».

















